BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL

O emniyet müdürü hakkında şok iddia!

Şırnak Silopi'de şehit olan polis Gökmen Şimşek'in ölümü ardından gözler Şırnak Emniyet Müdürü Ali Dağan Uludağ'a çevrildi.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde düğününe iki gün kala şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in ailesinin "Göz göre göre şehit edildi" iddiaları üzerine suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte gözler Şırnak Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ'a çevrildi. Uludağ'ın Okkan suikasti sırasında da Diyarbakır'da olduğu öğrenildi.

Şırnak Emniyet Müdürü'nün Gaffar Okkan suikasti sırasında da Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürü olduğu ve inisiyatif alamayan yönetimiyle istihbarat şubeyi asli görevlerini yapamaz hale getirdiği ileri sürüldü.

Uludağ'ın kötü istihbarat yönetimi ile suçlamalarına gerekçe olarak şu iddialar ileri sürülüyor:

- "Uludağ, 'dinleme kolaycılıktır' dedi ve Hizbullah'ın takipteki telefonlarının fişini çekti. Bu tutuma karşın örgütün içinden bilgi alınması konusunda çalıştırılan ajanların da maliyetinin yüksek olduğunu ileri sürdü ve polisi Hizbullah konusunda kör ve sağır hale getirdi."

- "Uludağ, Gaffar Okkan şehit edilene kadar örgütçü takiplerini de masraflı buldu ve bu maksatlı harcamalara son verdi."

- "Uludağ, Gaffar Okkan'ın şehit edilmesiyle Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden alındı. Sonra ise hem eylem aydınlatıldı hem eylemin failleri yakalandı."

Ali Doğan Uludağ'ın, göreve başladığında zırhlı araç kullanımını da sınırladığı ancak tepkiler üzerine bu tutumunu değiştirdiği iddia edildi.

Uludağ'ın tepki çeken bir diğer uygulaması da polisin her durumda muhakkak tepe lambası yakmasını zorunlu hale getirmesi. Bu durumun kırsal yerlerde polisi 'hedef' haline getirdiği belirtiliyor.

Uludağ'ın en son polis memuru Gökmen Şimşek'i şehit eden uygulaması ise polisevinin arkasında kalan ve kırsal geçişlerinin yaşandığı mıntıkada yaya devriye istemesi oldu.