BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

O dizinin senaristi için savcıdan flaş karar!

Cemaat medyasını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan dizi senaristi için kritik karar...

Abone ol

14 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınan "Tek Türkiye" dizisinin senaristlerinden Ali Kara, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İfadeleri alınan şüphelilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy, gece saatlerinde serbest bırakılmıştı. Dizinin senaristlerinden Ali Kara da savcı tarafından serbest bırakılan isimlerin arasına katıldı.

Savcılık sorgusunun ardından polis eşliğinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Kara, prosedür gereği burada son kez sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından serbest kalan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, “5 yıl önce asistanlığını yaptı ğım 'Tek Türkiye' dizisinin senaryosuyla ilgili gözaltına alındım. İfademi verdim, serbest bırakıldım" dedi.

Gazetecilerin, 'Size ne sordular?' sorusu üzerine Kara, “Detay vermek istemiyorum, teşekkür ederim. Dizinin, bizimle ilgisi olmayan bazı bölümleriyle ilgili bir şeyler sordular, serbest bırakıldık" diye yanıt verdi. Kara, daha sonra hastaneden ayrıldı.