BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

O 'çuval'ın intikamı alındı! Bakın nasıl?..

4 Temmuz 2003 günü Süleymaniye'de görevli 11 Türk askerinin başına çuval geçirilerek ABD askerlerince gözaltına alınmasının intikamı Afrin operasyonu sırasında alınıyor.. Bakın nasıl?..

Abone ol

ABD askerlerinin 4 Temmuz 2003 günü Süleymaniye'de görevli 11 Türk askerini başına çuval geçirerek gözaltına almış ve kamyon kasasında sorguya götürmüştü. O günden bu yana tartışma konusu olan 'çuval'ın intikamı Afrin operasyonu sırasında alınıyor.. Bakın Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e göre o intikam nasıl alınıyor?

MİLLİ SİLAHLARIN SERGİ ALANI: TSK'nın Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yerli ve milli silah sistemleri adeta sergileniyor. "Kabul edelim ki hepimiz ordumuzun orada kullandığı yerli ve milli araç gereçle, mühimmatı gördükçe iftihar ediyoruz" diyen Ertuğrul Özkök, şöyle devam etti: "Üstelik öyle... Sadece top mermisi değil... Akıllı mühimmat... Akıllı roketler... Öyle pırpır tayyare değil... Son derece gelişmiş İHA teknolojileri..."

İŞTE TÜRKİYE BU: İsmet İnönü’ye yazılan Johnson mektubuna sözlü bir cevap verildiğini, ardından Kıbrıs harekâtı sırasında ABD'nin askeri yardımlarının kesildiğini hatırlatan Özkök, "İlk milli silah sanayisinin küçük adımları o zaman atılmıştı..." dedi ve ekledi: "Sonra PKK’ya karşı Kuzey Irak’ta başlatılan sınır ötesi operasyonlar... Ve o ülkelerden gelen 'Sattığımız silahları orada kullanamazsınız' tehditleri... Sonra rahmetli Özal’ın TAİ’yi, ASELSAN’ı kurmaları... Ve istediğiniz kadar muhalif olun, AKP ve Erdoğan’ın milli silah sanayisine verdiği aşırı önem..."

3-0 YENİLGİDEN 4-3 ÖNE GEÇEREK...: "Kıbrıs harekâtı sırasında, uçağına koyacağı lastiği Libya’da almak zorunda kalan bu ülke... Şimdi milli ve yerli mühimmatı, akıllı silahları ile Suriye’de savaşıyor..." diyen Özkök, yaşananların adını şöyle koydu: "Hadi öyleyse adını koyalım.... Hani o çuval olayı vardı ya... Hürriyet’in ortaya çıkardığı o milli utanç... Hepimizin içinde kalan o devasa ukde... Onun rövanşı şimdi alınıyor... Hem de 3-0 yenilgiden, 4-3 öne geçerek..."