BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

O çocuk hapisten çıktı ilk sözü bakın ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki çocuk hapisten çıktı. İlk sözü de 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' oldu.

Abone ol

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra tahliyesine karar verilen lise öğrencisi, cezaevi önünde davul ve zurnayla karşılandı.

Lise öğrencisi M.E.A: "Biz terörist değiliz. Bu yola çıkarken bir söz verdik; 'Faşist, gerici baskılara boyun eğmeyeceğiz, bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz' dedik. Bu yüzden de içeri atıldık" dedi.

Avukatların karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen M.E.A'nın annesi Nazmiye Gök ve yakınları, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önüne geldi.

Bir süre sonra tahliye edilen M.E.A, cezaevi önünde bekleyenler tarafından davul ve zurna eşliğinde karşılandı. M.E.A, annesi ve yakınlarına sarılarak, sevincini paylaştı.

erdoğana-hakaret-iddiasiyla-tutuklanan-çocuk-konya.jpg

Gazetecilere açıklama yapan M.E.A, olayın ardından kendisine destek olan ailesine ve CHP Gençlik Kolları üyelerine teşekkür etti.

BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ

M.E.A, "Biz terörist değiliz. Bu yola çıkarken bir söz verdik; 'Bu yoldan dönmeyeceğiz' dedik. 'Faşist, gerici baskılara boyun eğmeyeceğiz, bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz' dedik. Bu yüzden de içeri atıldık" ifadelerini kullandı. M.E.A'nın bu sırada duygulandığı gözlendi.

İki gün boyunca yaşadıklarının sorulması üzerine M.E.A, "Her şey zaten göz önünde. Çok fazla bir şey söylemenin anlamı yok. Bize gözdağı verildi" dedi.


erdoğana-hakaret-eden-çocuğun-annesi-nazmiye-gök.jpgÇOCUĞUMLA GURUR DUYUYORUM

CHP Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve milletvekilleri ile kendilerine destek olanlara teşekkür eden anne Nazmiye Gök ise "Çocukların yeri cezaevi değil, onların okullarda, sıralarda oturması gerekir. 3 gün boyunca ağlamadım, yine ağlamıyorum. Sevinçten ağlıyorum sadece. Ben çocuğumdan utanmıyorum, çocuğumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da iki gün önce M.E.A'nın okulundan emniyet güçleri tarafından alınarak götürüldüğünü belirtti.

ÇOCUKLARI MAHKUM ETMEYELİM

Tutuklama kararının vicdanları acıttığını ifade eden Özkoç, şunları kaydetti:

"M.E.A, Türkiye'nin bir evladı ve çocuğudur. O gün bugündür annenin, ailenin gözleri yaşlıdır ve biz CHP örgütü olarak kardeşimizin arkasında durduk. Biz bu olayı siyasete alet etmedik. Özgürlüğe kavuşmasını istedik. M.E.A, bugün bir eleştiri yüzünden, sadece söylediği bir söz yüzünden 2 gündür tutuklu bulunuyor. Hem ülkemizdeki sağduyu hem de arkadaşlarımızın, gençlik kollarımızın, örgütümüzün, Genel Başkanımızın sağduyusu sayesinde, hem de M.E.A'nın tertemiz ailesi ve tertemiz yüzü sayesinde gerçekler ortaya çıktı. Hukuka karşı bir nebze güvenimiz tekrar arttı. Ben böyle bir anneye, böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Ülkemizde bir daha çocuklarımızın üzerinde böyle oyunlar oynanmasın, çocuklarımız mahkum edilmesin. Her şey söyleyebilelim ama asla çocuklarımızı mahkum etmeyelim."