BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

O cinayetteki sır perdesi aralandı

Sarıyer'de yaşanan korkunç olayın hemen öncesi güvenlik kamerasına yansıyan bu görüntüler ortaya çıktı

Abone ol

Sarıyer'de 22 gün önce esrarengiz bir şekilde kaybolan 57 yaşındaki Fatma Top’u öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet T., kadına bir yumruk attığını ölünce paniğe kapıldığını söylediği öğrenildi.

Şüpheli Mehmet T.’nin cesedi önce bir çuvala koyduğunu daha sonra bidona yerleştirdiği yerde yuvarlayarak gölete kadar götürdükten sonra suya attığını söylediği belirtildi.

Bu arada kadının Mehmet T., ile görüntüleri de ortaya çıktı. Cinayeti bu görüntüler çözdü.

İstanbul’ Kağıthane’de polise başvuran Fatma Top’un ailesi yakınlarının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu söyleyerek müracaatta bulundu. Sabah saatlerinden bu yana Fatma Top’dan bir haber alamadıklarını söyleyen aile, akşam saatlerinde polis olduğunu söyleyen kişinin kendilerini annesinin cep telefonundan aradığını "Anneniz trafik kazası geçirdi" dedikten sonra telefonu kapattığını söyledi.

KATİLİ İLE BİRLİKTE GÖRÜNTÜLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine bağlı ekipler Fatma Top’u bulmak için harekete geçti. Yapılan güvenlik kamera görüntü incelemesinde Fatma Top’un saat 08.00 sıralarında Kağıthane bölgesinde tatil için Samsun’dan geldiğini, kızının evinden çıktığını tespit etti. Görüntülerde tek başına yürüyen Fatma Top’un Levent bölgesine doğru gittiği de belirlendi. Polis, Fatma Top’un izini daha sonra Metro istasyon kameralarının çektiği görüntülerde buldu. Ancak daha önce yalnız başına olan Fatma Top’un bu kez yanında dünürü Mehmet T.’nin olduğu belirlendi, ikilinin birlikte yürüyerek metro’ya girdikleri daha sonra Hacıosman metro istasyon durağında dışarı çıktıkları tespit edildi.

Bu gelişme üzerine polis Mehmet T.’yi takibe aldı. Bir süre sonra gözaltına altına alınan Mehmet T., önce her şeyi inkar etti ancak daha sonra cinayeti itiraf ettiği belirtildi. Arıcılık yapan Mehmet T’nin poliste verdiği ifadesinde cinayeti bütün detayları ile anlattığı öğrenildi. Kendisine ait arı çiftliğindeki barakaya gittiklerini anlatan Mehmet T.’nin burada Fatma T.’yle tartışmaya başladığını söylediği öğrenildi.

screen-shot-2013-02-27-at-2.15.28-pm.png

ÖNCE TORBAYA SONRA BİDONA KOYUP YUVARLAYARAK SUYA ATMIŞ

Mehmet T. ifadesinde, sinirlenerek bir yumruk attığı Fatma Top’un yere düşerek hareketsiz kaldığını, kontrol ettiğinde nefes almadığını gördüğünü ve paniklediğini, daha sonra cesedi bir torbaya koyduğu ardından mavi renkli bir bidonun içine yerleştirdiğini anlattığı belirtildi. Bidonu 150 metre uzaklıktaki suni gölete yuvarlayarak götürdüğünü anlatan Mehmet T.’nin daha sonra suya atarak olay yerinden ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Şüpheli Mehmet T.’nin daha sonra Mecidiyeköy’e geldiği ve olaydan haberi olmayan arkadaşı F.Ö’ye, Fatma Top’un telefonundan ailesini aratarak, "Anneniz trafik kazası geçirdi" dedirttikten sonra telefonu kapattığını söyledi. Bu telefonu eden F.Ö. de polis tarafından yakalandı. Ancak F.Ö.’nün cinayetten haberi olmadığı öğrenildi.

KARIN AĞRISI İLE GİTTİ DOĞUM YAPTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

DOĞURDUĞU BEBEĞİNİ ÇÖPE ATTI

Hastaneye karın ağrısı şikayeti ile giden üniversiteli kız tuvalette erken doğum yaptı. Ne yapacağını bilemeyen kız bebeğini çöpe attı.

KENDİ İMKANLARI İLE DÜNYAYA GETİRDİ

Olay, geçen Pazar günü meydana geldi. Annesiyle birlikte hastaneye gelen Van Başkale Üniversitesi öğrencisi Ü.A (19), ilk tedavisinin ardından karın ağrısı şikâyetinin artmasının ardından tuvalete gitti. Genç kadın, tuvalet sırasında 6 aylık erkek bebeği kendi imkânlarıyla dünyaya getirdi. İddiaya göre hamile olduğundan haberi olmayan Ü.A, paniğe kapılarak bebeği tuvalette bulunan çöp kovasına bıraktı. Temizlik için gelen hastane görevlileri, çöp kovası içindeki cansız bebeği fark etti. Hastane yönetimine haber verilmesiyle genç kız gözlem altına alınırken, cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu.

Üniversitedeki erkek arkadaşından hamile kaldığı iddia edilen Ü.A, doğum sırasında kan kaybetmesi nedeniyle hastanede iki gün polis eşliğinde müşahade altında kaldı.
Bebeğin cansız bedeni ilk inceleme için Muğla Yerkesik’teki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen genç kadın Manisa’daki Akıl Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi.