BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.405,47

O cesedin çürümemesinin nedeni...

O cesedin çürümemesinin nedeni...

ARDAHAN'da bir inşaat çalışması sırasında neredeyse zarar görmemiş tabut bulunuş, bu tabuttaki cesedin bir Rus generale ait olduğu iddia edilmişti. Bulunan tabut hakkında ilk kez net bir açıklama yapıldı.

O cesedin çürümemesinin nedeni...

Geçtiğimiz günlerde Ardahan’da apartman inşaatı için temel kazısı yapılırken bulunan tabutun Rus generale ait olduğu iddia edilen bir tabut bulumuştu. Kentin Karagöl Mahallesi'nde iş makinasıyla temel kazısı yapılırken, üzerinde hac işareti olan bir tabut ortaya çıkmış ve inşaatta çalışanlar durumu yetkililere bildirmişti. Kazı yerine gelen Kars Müze Müdürlüğü ekipleri, sahada inceleme başlatmış, toprak altındaki tabutu çıkaran yetkililer, içerisinde bir Rus generaline ait olduğu söylenen iskelet, çürümeye yüz tutan bot ve palto olduğunu söylemişti. Ardahan'da bulunan ve Rus generale ait olduğu değerlendirilen tabutla ilgili uzmanlar konuştu.

O cesedin çürümemesinin nedeni...

25 Nisan günü iş makinasıyla başlatılan temel kazısı sırasında üzerinde haç işareti olan 2 metre uzunluğunda, 90 santim yüksekliğinde bir tabut bulundu. Özel bölmedeki tabut çıkarıldıktan sonra Müze Müdürlüğünden uzmanlar tarafından yapılan incelemede Rus generale ait olduğu tahmin edilen tabut, Kars’a götürülerek koruma altına alındı, Ardahan’daki inşaat durduruldu.

O cesedin çürümemesinin nedeni...

Sakalları, paltosu, çizmeleri aynen duran ve askeri kıyafetin apoletinde 3 yıldız ve 20 rakamı bulunan cesetle ilgili olarak Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, Rus- Osmanlı Savaşında (1877- 1878) Kars’ı işgal eden, Ardahan’da vebadan ölen Tümgeneral Vasiliy German’a ait olabileceğini söyledi.

O cesedin çürümemesinin nedeni...

Kazı alanında incelemelerde bulunan Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, tabutun bulunmasından sonra Rusya ilimler Akademisinden Türkolog Prof. Dr. Dimitri Vasilya ile iletişim kurduğunu belirtti.