BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

O bonzai değil, uyuşturucu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tütünle yaptıkları mücadele gibi uyuşturucu ile ilgili de çok boyutlu bir çalışmayı, en kısa zamanda tamam...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tütünle yaptıkları mücadele gibi uyuşturucu ile ilgili de çok boyutlu bir çalışmayı, en kısa zamanda tamamlayacaklarını müjdeledi. Bakan, kendisine bonzai ile ilgili soru soran gazeteciye, "O bonzai değil, uyuşturucu" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’daki il sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısına katıldı. Kervan Saray Otel’deki toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Müezzinoğlu, Türkiye’nin baş belası haline gelen Bonzai ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gazeteciye "O bonzai değil, uyuşturucu" diyerek sözlerine başlayan Müezzinoğlu, “Uyuşturucu ile ilgili mücadelemizde geçtiğimiz pazartesi günü 6 bakan arkadaşımızla toplandık. Buna yedinci olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı da ilave ettik. Yaklaşık 1 haftadır müsteşar yardımcılarımız bu konuyu çalışıyorlar. Pazartesi günü yine ortak bir toplantı yapacaklar. Bir ayın içinde çok boyutlu, tütünle yaptığımız mücadele gibi uyuşturucu ile yapacağımız mücadeleyi yeniden masaya yatırdık. İnşallah toplumsal sahiplenme, yasal düzenleme gerekiyorsa yasal düzenleme, bakanlıkların üst düzeyde alması gereken tedbirler, yerel yönetimler, Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleri çok boyutlu bir çalışmayı İnşallah kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.
Gazze’ye sağlık yardımının hükumet düzeyinde organize edildiğini kaydeden Müezzinoğlu, “İlaç, tıbbi destek konusunu zaten bakanlığımız olarak uzun süredir ihtiyaç durumlarında TİKA aracılığı ile yapıyoruz. Mesela bizim direk olarak değil ama bu konuda hükumet ve TİKA aracılığıyla ihtiyaç duyulduğunda her türlü sağlık desteğini Filistin’e ve Gazze’ye yapıyoruz” diye konuştu.
(İHA)