BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan bebeğin annesine kavuştuğu an

Diyarbakır’da, önceki gün sünnet ettirme bahanesiyle kaçırılan çocuk, ailesine teslim edildi.

Abone ol

Diyarbakır’da önceki gün sünnet ettirme bahanesiyle kaçırılan 4 aylık bebek ailesine kavuştu.

Diyarbakır’da önceki gün bir kadın, kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevli diye tanıtarak, aileye yardım ve sünnet ettirme bahanesiyle 4 aylık bebeği kaçırmıştı. Hadisenin duyulmasının ardından güvenlik güçleri bebeği bulmak için arama yaptı ve bebeği Kulp ilçesinde buldu. Yapılan operasyonla kurtarılan 4 aylık Yunus bebek, bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle anne ve babasına teslim edildi. Çocuğu kaçıran M.T.A ve A.G'nin sorgulamaları ise devam ediyor. Kaçıran kadının, çocuğu olmadığı için 4 aylık bebeği kaçırdığını söylediği öğrenildi. 

ALLAH RAZI OLSUN POLİS ABİLERDEN

Yunus bebeğin anne ve babası çocuklarını görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Emine Teyfur, çok mutlu olduğunu belirterek, "Evime geldiler, dediler ki 'çocuğunu sünnet ettireceğiz.' Sonra, çocuğun kimliğini istedi, bende kimliğini getirdim ve baktım ki, kadın yok. Telefon ile aradım kadın Yaşam Hastanesi'ndeyiz. Gittim hastaneye, 2’nci kat dediler, gittim orada 2 saat bekledim. Sonra, kocamı telefonla aradım. Eşim geldi, polise başvurduk. Şimdi çocuğuma kavuştum. Allah razı olsun, polis abilerden.” dedi.

Baba Emrullah Teyfur ise "Allah onlardan razı olsun. Çocuğuma kavuştum. Çok mutluyum. Çocuğumuzu kucağımıza aldık." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’den Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz, yapılan operasyonda çocuğu Kulp ilçesinde bulduklarını söyledi. 10 kişilik özel bir ekiple operasyonu yaptıklarını ifade eden Yavuz, şöyle konuştu: "İlimizin Bağlar ilçesinde sünnet ettirilme iddiasında ve yardım etme vaadiyle kaçırılan Yunus bebek, bugün itibariyle ailesine teslim edildi. Yavrumuzu ailenin maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle, yardım ve sünnet ettirme bahanesiyle kaçıran ve 4 kişiden oluşan 2'si yardım ve yataklık eden 2'si de suçun bizzat faili olan şahıslar tarafından gerçekleşmiş bir olay. Bebeğin kaçırıldığı an itibariyle 10 kişilik özel bir ekip ile operasyonu gerçekleştik. İlimiz Kulp ilçesinde geç saatlerde bebeği kaçıran bayan, imam nikahlı eşi ve Yunus bebeğimiz sağlıklı bir şekilde bulundu. Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüz maddi sıkıntı çeken sünnet ve ihtiyaç olan herhangi bir konuda yardım etmek üzere özel bir çalışma başlattı." diye konuştu.

Ardından kaçırılan 4 aylık Yunus bebek, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından sünnet ettirildi.