BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O bakanlık 16 bin yeni personel alacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılında 16 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi. Meslekten ihraçlar konusunda da titiz bir inceleme yapıldığını söyleyen Bozdağ, meslekten uzaklaştırma kararlarının oy birliğiyle alındığını ifade etti.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılı için Adalet Bakanlığı'na 16 bin yeni personel alımı yapacaklarını söyledi. Meslekten ihraçlarda, HSYK üyelerinin, meslekten uzaklaştırma kararlarının tümünü oy birliğiyle aldığını ifade eden Bozdağ, en sağlıklı incelemeyi yapan yerlerden birinin HSYK olduğunu belirtti.

Bekir Bozdağ, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, milletvekillerinin sorularına ve yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Yargıya güvenin en iyi noktada olmasını arzu ettiklerini belirten Bozdağ, 2015 yılı verilerine göre, yargı hizmetlerinden memnuniyet oranının yüzde 50,4 olduğunu, bu rakamın önceki yıllara göre giderek arttığını söyledi.

HSYK'NIN İHRAÇ KARARLARI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) son ihraç kararlarının özellikle yabancılar tarafından eleştirildiğini anımsatan Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu yargıçların Yargıtay, Danıştay ve ilk derece mahkemelerinde önemli dosyalarda nasıl karar verdiklerinin, dosyaların Pensilvanya'ya nasıl gönderildiğinin itiraflarla ortaya çıktığını vurguladı.

HSYK'nın şu ana kadar 3 bin 698 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdığını, bunların 3 bin 659'unun 667 sayılı KHK kapsamında meslekten çıkarıldığını belirten Bozdağ, bir kısmının ise daha önce ihraç edildiğini kaydetti.

HSYK üyelerinin, meslekten uzaklaştırma kararlarının tümünü oy birliğiyle aldığını ifade eden Bozdağ, en sağlıklı incelemeyi yapan yerlerden birinin HSYK olduğunu belirtti.