BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

O BAKANI AÇIKLIYORUZ

Ahmet Hakan'ın yazdığı yazının kodlarını çözdüğümüzde, karşımıza "cemaat"le arası iyi olmayan o bakan çıkıyor.

Abone ol İnternethaber/ Fethullah Gülen cemaatine "düşman olan" bakan deşifre edildi. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan isim vermedi ama İnternethaber şifreleri çözdü.

"Fethullah Gülen cemaatine düşman olan" bakan hükümetin etkili ismi Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten başkası değil. Kabinenin etkili bakanı aynı zamanda bildiğiniz gibi hükümet sözcülüğü görevini de yürütüyor.

PEKİ ÇİÇEK NEDEN DÜŞMAN OLDU?

Cemil Çiçek'i Fethullah Gülen cemaati ile karşı karşıya getiren konu Terörle Mücadele Yasası'ydı... Çiçek yasaya, "Silahsız terör örgütü" tanımlamasını koymuştu. Ancak bu tanımlamaya Gülen cemaatinden büyük tepki gelmişti. Zaman Gazetesi'nde de bu yönde çok sayıda haber yer almıştı.

AK PARTİ GERİ ADIM ATTI

Cemaatin hedefi olan AK Parti iktidarı baskıya uzun süre dayanamadı. Geri adım atıldı ve "Silahsız terör örgütü" tanımı yasadan çıkarıldı. Yerine de Gülen taraftarlarını tatmin eden "Cebren şiddet" ifadesi konuldu.

İşte bu durum Cemil Çiçek'i çileden çıkardı. Kabinedeki etkinliğini sarsan bu girişimi Cemil Çiçek, kişisel olarak algıladı. O günden sonra da Gülen cemaatine düşman oldu...

CEMAAT ADINA KİM KONUŞTU?

Gülen cemaati ile arası bozulan bakan kadar, Ahmet Hakan'a karşı cephe hakkında bilgi veren isim de merak konusuydu. Bu "cemaatin çok önemli ve etkili isminin" Ekrem Dumanlı olduğu öne sürüldü. Dumanlı, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni. //