BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.487,99
HABER /  EKONOMİ

O ayakkabı By By Bush oldu!

Bush'a isabet etmeyen ancak karizmasını yerle bir eden ayakkabının markası da belli oldu. Firma sparişlere yetişemiyor.

Abone ol Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin, ABD Başkanı George Bush'a attığı Türk malı ayakkabıları üreten firma üretim kapasıtasini artırdı. Gelen talepleri yetiştirmek için vardiyalı çalışmaya başlayan Baydan firması kriz döneminde 100 yeni işçi alıyor. Ayrıca ayakkabının yeni markası da belirlendi: "By by Bush"

Iraklı gazeteci El Zeydi'nin, Bağdat'ta düzenlenen basın toplantısı sırasında ABD Başkanı Bush'a ayakkabılarını fırlatması dünyada büyük yankı uyandırdı. Olay sonrasında El Zeydi tutuklanırken ayakkabılar ise imha edilmişti. Bush'a atılan ayakkabıların Türk malı olduğunun ortaya çıkmasının ardından ise üretici firma büyük ilgi çekti. Dünyada ses getiren olaya konu olan ayakkabılardan satın almak isteyen binlerce kişi firmaya sipariş verdi. Ayakkabıyı üreten Baydan firması talebi karşılamak için yoğun şekilde çalışmasına rağmen yetişemeyince işçi almaya karar verdi. ABD'de başlayıp dünyaya yayılan finansal kriz nedeniyle işten çıkarmaların gündemde olduğu dönemde bu firmanın yüzünü ABD Başkanı güldürmüş oldu.

Firma sahibi Ramazan Baydan Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada işlerinin iyi gitmesinin mutluluğunu dile getirdi.Ayakkabı atma olayını izlediğinde şaşırdığını anlatan Baydan, "Dikkatlice izlediğimde ayakkabının bizim ürünümüz olduğunu fark ettim. 1999 yılından beri üretimini yaptığımız ayakkabının tasarımını da kendim yapmıştım." dedi.

Olayın üretimlerine olumlu yansıdığını anlatan Baydan, "Dünyanın bir çok yerinden talep var. Bu taleplere cevap verebilmek için işçi alımı yapacağız. 100 işçi alarak üretimi hızlandıracağız." diye konuştu. Olayın yaşandığı Irak olmak üzere AB ülkeleri ve ABD'den yoğun talep geldiğini söyleyen Baydan, "Gelen taleplerin yüzde 40'ı Irak'tan geri kalan yüzde 60'ı ise diğer ülkelerden. AB ülkeleri de yoğun talepte bulundu. ABD'den de önemli oranda talep var." şeklinde konuştu. Yurtiçindeki taleplerde de artış yaşandığını aktaran Baydan, bazı firmaların arayarak bayilik istediklerini söyledi.

Bush'a atılan ayakkabıyı 1999 yılından beri ürettiklerini belirten Ramazan Baydan, "Yaklaşık 10 yıldır 271 adıyla tanınan bir modeldi. Ama bu olaydan sonra 'Bye bye Bush' adını verdik. 'Barışa merhaba' sloganıyla pazarlamasını yapacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren müşterilerimize göndermeye başlayacağız." diye konuştu.