BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

O askerden yürek yakan haber geldi

Hakkari'de çıkan çatışmada ağır yaralanan uzman çavuştan acı haber geldi.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yapılan operasyon sırasında güvelik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi(YYÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Uzman Çavuş Kaplangiray ile birlikte şehit sayısı 3'e yükseldi.

Şemdinli ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar köyü ile Zorgeçit mezrası kırsalında dün operasyon yapan güvenlik güçleri, önceki akşam saat 20.00 sıralarında bir grup PKK'lıyla karşılaştı. Geniştepe bölgesinde çıkan çatışmalarda Şemdinli 3'üncü Dağ ve Komando Tabur komutanlığı'nda görev yapan Samsun Ladik nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Uzman Çavuş Ersan Sancı ile Mersin Anamur nüfusuna kayıtlı olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hakan Balta şehit oldu. Kayseri nüfusuna kayıtlı olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray ise ağır yaralandı.

KAYSERİ'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Helikopterle Van YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Kaplangiray dün akşam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Uzman Çavuş Kaplangiray, bugün yapılacak olan törenin ardından memleketi Kayseri'ye uğurlanacak.