BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

O asker kız arkadaşından gelen mesajı okuyunca

Suriye sınırında nöbet tutan iki askeri şehit ettikten sonra intihar eden asker olayında şaşırtan ayrıntı ortaya çıktı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Şanlıurfa'da iki arkadaşını öldüren ve intihar eden askere, olaydan önce kız arkadaşından mesaj geldiği yönündeki iddiaları doğruladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 3 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan kendisine iletilen açıklamayı da okudu.

Yılmaz'ın, askerlerin ölümüne ilişkin teknik bilgileri de paylaştığı Genelkurmay yazısında, cinnet getiren askere olaydan kısa süre önce kız arkadaşından mesaj geldiği yönündeki iddialar da doğrulanıyor.

intihar.20141210092752.jpg
Piyade çavuş Umut Aslan, cinnet geçirerek 2 askeri şehit ettikten sonra intihar etti

NÖBET MAHALLİNDE CEP TELEFONUNA KIZ ARKADAŞI TARAFINDAN TERK EDİLDİĞİNE DAİR MESAJ ALMIŞ

Yılmaz'ın okuduğu yazıdaki o bölümler şöyle:

"Olayla ilgili olarak alınan ilk bilgilerde vücudunda mermi izi bulunmadığı belirtilen Piyade Çavuş Ramazan Yel'in ölüm muayenesinde sol omuzunda bir mermi giriş deliği bulunduğu ancak mermi çıkış deliğinin bulunmadığı, piyade tüfeğinin emniyette ve boş şarjörün tüfeğe takılı vaziyette olduğu, olayın faili ve intihar eden Piyade Onbaşı Umut Aslan'ın 7 adım doğusunda ve nöbet kulübesinin merdivenin altında olduğu, göğsünden vurulduğu belirtilen Piyade Onbaşı Kadir Yıldız'ın sağ tarafından tek mermiyle vurulduğu ve o şekilde bulunduğu, Aslan'ın ölüm şeklinin de sol çene altında mermi giriş deliği, sol baş kısmında mermi çıkış deliği olduğu, yüzükoyun yatar vaziyette G-3 piyade tüfeği emniyeti açık olarak vücudunda sağ baş parmak tetikte olacak şekilde bulunmuştur. Erin rehberlik danışma merkezi kayıtlarının bizzat bölgeye giden 7. Kolordu Komutanlığı askeri savcılığınca incelendiği, herhangi olumsuz tespitin bulunmadığı, arkadaşları ve komutanları tarafından bilinen bir sorunu olmadığı, nöbet mahallinde cep telefonunda olaydan önce kız arkadaşı tarafından terk edildiğine dair mesaj bulunduğu bilgisi alınmıştır. İleride savcılık soruşturması tamamlandığında kamuoyu ve sizlere iletilir."