BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  MEDYA

O an aklınıza habercilik gelmiyor

Halep'in Raşidin bölgesinde tahliye konvoyuna düzenlenen bombalı saldırılarda, kamerasını bir kenara bırakarak yaralanan çocukların yardımına koşan gazeteci yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Gazeteci Abdülkadir Habak, muhalifler ve rejim arasında varılan tahliye anlaşması kapsamında, 15 Nisan'da Halep'in batı kırsalındaki Raşidin'de gazetecilik görevini yerine getirmeye çalışırken tahliye konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıya tanıklık etti.

Bombanın infilak etmesinin ardından can pazarına dönen Raşidin kontrol noktasında olanlar kameralar tarafından görüntülendi. Habak'ın elinde kamerası, kucağında bir çocukla koştuğu görüntüler, olayın sembol karelerinden biri oldu.

Patlama sonra sırada yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Suriyeli gazeteci Habak, saldırı anından yaşadıklarını dile getirmenin çok zor olduğunu söyledi.

Saldırının düzenlendiği yere çok yakın olduğunu ifade eden Habak, "Patlama sonrası bir baktım kameram yanımda değildi, aramaya başladım, kamerayı bulduğum yerde bir çocuk cesedi vardı, maalesef paramparça olmuştu. O çocuğu gördükten sonra kamerayı ve çekimi tamamen unuttum." diye konuştu.

“Tek düşüncemiz yaralı çocukları kurtarmaktı”
Tahliye konvoyunu hedef alan saldırıda diğer meslektaşları ile birlikte kameralarını bırakarak insanların yardımına koşan Habak,“İlk olarak diğer arkadaşımla birlikte 3 yaralı çocuğu kurtardık” dedi.

Habak şöyle devam etti:

“O an aklınıza habercilik ve patlama anını görüntülemek gelmiyor. O an çocukları daha güvenli yerlere nasıl götürürüz çabası içindeydik. Tek düşüncemiz yaralı çocukları kurtarmaktı. O an insanlığınız size başka düşünceleri unutturuyor."

Çocukları ambulanslara bıraktıktan sonra, eski durdukları yere hareket ettiği sırada yerde yatan başka bir yaralı çocuk gördüğünü belirten Habak, yüzünün yarısı örtülü çocuğa yardıma koştuğunu aktardı.

"Birden birisi bağırarak yerde yatan çocuğun öldüğünü söyledi. Ama ben o adamın sözlerine kulak asmadım, çocuktan gözlerimi alamıyordum. Bir anda çocuğun ellerini hareket ettirdiğini gördüm. Hemen yanına yaklaştım, yaşıyordu ama zor nefes alıyordu.” ifadelerini kullanan Habak, durumdan çok etkilendiğini ifade etti.

O an, tek amacının o yaralı çocuğu hayatta tutabilmek olduğunu söyleyen Abdülkadir Habak, "Hemen çocuğu kucaklayıp ambulans aracına koştum. Ambulans aracına vardığımda çocuk bana bakıyordu, ellerimden sımsıkı tutuyordu. O anki duygularım tarifsiz.” diye konuştu.

Diğer gazeteci arkadaşı ile birlikte en az 8 yaralı kişiyi ambulanslara taşıdıklarını bildiren Suriyeli gazeteci, sivil savunma ekiplerinin ve Suriye Kızılayının olay yerine ulaşması ile birlikte kameralarını alıp çekimlere başladıklarını söyledi.