BIST 9.536
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.487,78
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de teslim olanlar sivil mi? Test yapıldı!

Nusaybin'de swap testlerinde teslim olup sivil olduğununu söyleyen kişilerin saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldı.

Abone ol

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta uygulanan sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyon kapsamında bugün sabah saatlerinde 8 PKK’lının daha güvenlik güçlerinin ’Teslim ol’ çağrıları üzerine kendiliğinden teslim oldukları belirtildi. İlçede dün 42, önceki gün 25 PKK'lı teslim olmuştu. Teslim olan 75 kişiden 67’nin kimlik tespiti tamamlandı ve bunlardan sadece 15’inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı çıktı. Swap testlerinde sivil olduğununu söyleyen kişilerin saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldı

Nusaybin'de devam eden operasyonlarda güvenlik kuvvetlerinin 'Teslim ol' çağrıları sonuç veriyor. Bugün teslim olan teröristlerle birlikte toplam teslim olan terörist sayısı 76'e yükseldi.  Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak 14 Mart 2016 günü başlatılan Atmaca -7- Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında bugüne kadar teslim olan 68 teröriste ek olarak 27 Mayıs 2016 tarihinde 8 bölücü terör örgütü mensubu daha güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu, 1 teröristin ise sağ olarak yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "Nusaybin ilçemizde yürütülen Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve Valiliğimiz dışındaki kaynaklardan paylaşılan bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir" denildi.

‘SWAP’ TESTİ YAPILDI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teslim olan PKK’lı teröristlerin, ’sivil’ olduklarına dair ortaya atılan iddialara ilişkin bölgedeki güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada ; şu ana kadar kimlik tespiti tamamlanan 67 PKK’lı teröristlerden 15’inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğu, vücutlarında oluşan izlerden hepsinin uzun süre silahtaşıdığını gösterir izler olduğu ve yapılan Swap testlerinde saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldığı belirtildi.

Nusaybin’de güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı teröristlerin ’sivil’ olduklarına dair ortaya atılan iddialara ilişkin bölgedeki güvenlik kaynakları, teslim olan 75 PKK’lı teröristten 67’nin kimlik tespitinin tamamlandığı ve bunlardan sadece 15’inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğunu vurguladı.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, 1-2 PKK’lı terörist hariç diğer hepsinin aynı yaş gruplarında olması ve kız sayısının homojen olmaması, vücutlarında yapılan muayenelerde; vücutlarında oluşan izlerden hepsinin uzun süre silah taşıdığını gösterir izler olması, yapılan Swap testlerinde saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanılmasının ’sivil’ olmadıklarını açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda, bugüne kadar 482 terörist etkisiz hale getirildi, 406 barikat kaldırıldı ve bin 35 el yapımı patlayıcı imha edildi. Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonun sürdüğü belirtildi. Operasyon süresince bin 770 kişinin güvenli bölgelere tahliyesinin gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, bölgedeki ailelere 2 bin 261 gıda paketi dağıtıldığı, 3 bin 310 kişinin de nöbetçi eczanelerden faydalanmasının sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, 112 Acil Servis'e gelen tüm çağrıların karşılandığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: "Operasyonda bugüne kadar 482 terörist etkisiz hale getirildi, 406 barikat kaldırıldı, 36 çukur kapatıldı, bin 35 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 68 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bölgedeki vatandaşlarımızın huzur ve güvenle hayatlarını sürdürmesini sağlamak amacıyla terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."