BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de PKK havlu attı toplu teslimin olay karesi

Terör operasyonlarının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde 22 terörist daha teslim oldu. İlçedeki operasyonlarda teröristlerin köşeye sıkıştığı belirtilirken, teslim olan terörist sayısında da son günlerde büyük artış yaşanıyor.

Abone ol

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde köşeye sıkışan teröristler teslim oldu. Mardin Valiliği, Nusaybin'de 3 teröristin ardından 22 teröristin daha teslim olduğunu duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının 14 Mart’tan beri devam ettiği Nusaybin’de terör örgütünde başlayan çözülme sürüyor. İlçede operasyonların yoğunlaştırıldığı Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde bugün öğlen saatlerinde bir binada sıkıştırılan teröristlerden 2’si öldürülerek etkisiz hale getirilmiş, 3 terörist de beyaz bayrak sallayarak teslim olmuştu.

Operasyonların yoğun bir şekilde sürdüğü Fırat Mahallesi’nde ise akşam saatlerinde 22 terörist köşeye sıkıştırıldı. Güvenlik güçleri, teröristlere “teslim ol” çağrısı yaptı. Bunun üzerine önce bir kadın terörist beyaz bayrakla gelerek güvenlik güçlerine teslim olup, can güvenliklerinin sağlanması durumunda diğer teröristlerin de teslim olacağı bilgisini verdi.

Güvenlik güçleri de kadın teröriste teslim olacak olanların can güvenliğinin devlet güvencesi altında olduğunu bildirdi. Bunun üzerine diğer teröristlerin yanına giden kadın terörist, beraberindeki 21 terörist ile birlikte teslim oldu. İlçede gün içerisinde teslim olan teröristlerden 6’sının kadın, 19’unun ise erkek olduğu öğrenildi.