BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de hain pusu: 3 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen üç güvenlik görevlisinin isimleri belli oldu. Genelkurmay Başkanlığı şehit askerler için taziye mesajı yayınladı.

Abone ol

NUSAYBİN'de dün şehit olan üç askerin kimlikleri belli oldu. Genelkurmay Başkanlığı şehit askerler için taziye mesajı yayınlarken, şehitlerin Adana, Adıyaman ve Bursa'daki evlerinden feryatlar yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, teröristlerce önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan üç güvenlik görevlisinin ailelerine başsağlığı diledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Nusaybin'de, bugün bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, beş kahraman güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedildi.

BURSA'NIN YILDIRIM İLÇESİNDE YAS VAR

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın babaevine acı haber ulaştı.

24 yaşındaki şehit Poyraz'ın Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi Uğur Sokak'ta oturan annesi Ezine ve babası Cengiz Poyraz'a acı haberi, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın verdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Evin tek erkek çocuğu Cengiz Poyraz'ın nişanlı olduğu, kasımda evleneceği öğrenildi.

BİR ATEŞ DE ADIYAMAN'A DÜŞTÜ

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın Adıyaman'daki eşine acı haber ulaştı.

25 yaşındaki Uzman Çavuş Kılınç'ın şehadet haberi, Varlık Mahallesi'nde ikamet eden kayınbabası Şeyho Karakoç'un yanında kalan eşi Ceyda Kılınç'a, Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun ile görevli askerler tarafından verildi.

Şehit Kılınç'ın kayınbabasının oturduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

Adıyaman'da görev yapan Kılınç'ın geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine gittiği, 3 yıldır evli ve eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesinin memleketi Malatya'da toprağa verileceği belirtildi.

ŞEHİT ASKERİN ANNESİ FERYAT ETTİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Şehidin Türkeli Mahallesi'nde ikamet eden annesi Elif Aktaş'a acı haberi akrabaları verdi. Fenalık geçiren Aktaş'a, eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada askeri yetkililer, eve gelerek anne Elif Aktaş'ı teselli etmeye çalıştı.

Babasını birkaç yıl önce kaybeden Ferhat Aktaş'ın 2 erkek kardeşinin bulunduğu ve her ikisinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan Aktaş'ın Mardin'de düzenlenecek törenin ardından Kozan'da toprağa verileceği bildirildi.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.