BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'den kara haber: 3 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün aralarında bir korucubaşının da bulunduğu 3 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit düşenler arasında bir de binbaşı var!

Abone ol

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyonlar sürüyor. İlçedeki operasyonda dün 3 güvenlik görevlisi şehit düşerken,  bir asker de yaralandı.

Dicle Mahallesi Menekşe Sokak'ta hareket halinde bulunan askeri time, teröristler roketatarlı saldırı düzenledi.

Saldırıda yaralanan 3 asker Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak yaralılardan durumu ağır olan Binbaşı Turgay Çelik ile astsubay Selçuk Karabakla doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. Yaralı diğer askerin tedavisi ise sürüyor.

Şehit Binbaşı Turgay Çelik ile Astsubay Selçuk Karabakla'nın Bingöl'den bir süre önce geçici görevle Nusaybin'e gittikleri belirtildi.

ACI HABER NEVŞEHİR'E ULAŞTI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma astsubay üstçavuş Selçuk Karabakla'nın, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehadet haberinin verilmesinin ardından 34 yaşındaki şehit Karabakla'nın babaevine Türk bayrağı asıldı, ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti. Evli ve 2 çocuk sahibi Karabakla'nın bir süre önce görev yaptığı Bingöl'den geçici görevle Nusaybin'e gittiği öğrenildi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.
Derinkuyu halkı olarak üzüntü içerisinde olduklarını aktaran Balcı, "Şehidimize yürekler dayanmaz. PKK'nın bitirilmesi lazım. Ayrımcılık yapmamamız lazım. Birlik içinde PKK'yı başımızdan atmamız lazım. Türkiye olarak Derinkuyu olarak acı içerisindeyiz." diye konuştu.