BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin ve Yüksekova'da 2 polis şehit oldu

Mardin ve Hakkari'de sürdürülen operasyonlarda 2 polis memuru şehit düşerken, 5 polis memuru da yaralandı. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Abone ol

Nusaybin ve Yüksekova'da sürdürülen terör operasyonda 2 polis memuru şehit oldu, 5 polis memuru da yaralandı. Mardin'de PKK'nın tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 polis memuru şehit olurken, 3 polis memuru da yaralandı. Nusaybin'deki çatışmada da 1 polis memuru şehit düştü.

14 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonlar sırasında bugün öğle saatlerinde Abdulkadir Paşa Mahallesi Demir Sokak üzerinde PKK'lılar tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı güvenlik görevlilerinin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 

Şiddetli patlamada 4 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan 1 polis memuru doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 polisin tedavileri sürerken, durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İlçede güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları devam ediyor.

YÜKSEKOVA'DA 1 POLİS ŞEHİT

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir özel harekat polisi şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Yüksekova'da, 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bölücü örgüt mensuplarıyla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir özel harekat polisi şehit oldu, bir astsubay ve bir uzman çavuş yaralandı.
Şehit polisin naaşı helikopterle Van'a gönderildi.