BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin ve Sur'da yine çatışma var!

Mardin'in Nusaybin ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde PKK'nın şehit yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Olaylarda bir polis memuru şehit düşerken, Sur'da 4 okul teröristlerce ateşe verildi.

Abone ol

Nusaybin'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Hendeklerin kapatılması ve barikatların yıkılması amacıyla yürütülen operasyonlarda dün 1 polis memuru şehit edilirken, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de Fatihpaşa Camii'nin ardından ilçedeki 4 okul teröristlerce ateşe verildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.

Bir polis memurunun şehit edilmesinin ardından Fırat Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgedeki çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.



Teröristlerin döşedikleri kablolar polisler tarafından kullanılamaz hale getirdi.

SUR'DA SİLAH SESLERİ

Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı 7’nci gününe giren merkez Sur İlçesi’nde de, PKK’ya yönelik operasyonlar devam ederken, ilçeden sık

Sur'da çatışmalar devam ederken, 4 okulda yangın çıktı. İlçede dün akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken bugün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı.

sık silah sesleri ve patlamalar duyuldu. Yetkililer, bugüne kadar yapılan operasyonlarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Diyarbakır’ın merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde yolları barikatlarla kapatmak isteyen PKK’lı gruplara polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 6 mahalle, 1 cadde ve Dağkapı Meydanı’nda uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 7’nci gününe girerken, PKK’lı teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Operasyon kapsamında ilçede zaman zaman çatışmalar şiddetleniyor. Bugün öğleden sonra ilçeden sık sık gelen silah ve patlama sesleri kentin bir çok noktasından duyulurken, çatışmaların olduğu bölgelerden dumanlar yükseldi.

Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Sur İlçesi’nden çıkmak isteyen bazı vatandaşların telefonla polisi arayarak yardım istediği belirtildi. Polis, evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları zırhı araçlarla ilçe dışına çıkardı. Bugün çıkan çatışmalar sırasında 1 kişinin öldüğü öğrenildi. Polis, yetkilileri Sur’da sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

POLİSE EL YAPIMI PATLAYICI ATILDI

Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde ise toplanıp sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek isteyen gruba polisin izin vermemiş üzerine grup içindeki yüzleri maskeli kişiler güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ve taş attı. Bunun üzerine polis gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale bulundu. Bu arada Sur İlçesi’nde çatışmalar sabah saatlerinden itibaren devam ederken çatışma seslerinin kentin pek çok noktasından duyulduğu bildirildi.