BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09

Nurullah Cahan'ın başsavcı ile imtihanı!

Geçtiğimiz hafta Kanal A'da yayınlanan A Politik programını gelen davet üzerine Uşak'ta yaptık. İtiraf etmeliyim ki bugüne kadar yaptığımız en keyifli programdı.

Geçtiğimiz hafta Kanal A'da yayınlanan A Politik programını gelen davet üzerine Uşak'ta yaptık. İtiraf etmeliyim ki bugüne kadar yaptığımız en keyifli programdı.

Yağmur nedeniyle hayli meşakkatli geçen bir yolculuğun ardından günün geceye döndüğü saatlerde ancak varabildik kente...

Programın başlamasına iki saatten az bir süre var. "Başkan sizi bekliyor" diye haber gelince mecburen belediye binasının önüne çektik aracımızı...

Gıyabında tanıdığım, her ortamda "Harika bir adamdır" diye bana anlatılan Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın odasından içeri girdiğimde ilk şaşkınlığımı yaşadım.

Belki bir dakikalık "Hoşgeldiniz, nasıl geçti yolculuk?" sorgusundan sonra bilgisayarına davrandı Nurullah Cahan... Uşak'ın kaderini değiştirecek Kent Park Projesi'nin 3 boyutlu görüntülerini açtı.

Anlatış tarzındaki samimiyeti ve heyecanı buradan yansıtabilmemin imkanı yok...

Kolay değil...

Kendisinden öncekilerin hayal bile etmediği bir projeyi hayata geçirmeye, imkansızı mümküne çevirmeye çalışıyor. Neredeyse aldığı her nefes bu rüyasını gerçekleştirme arzusuyla doluymuş gibi anlattıkça keyifleniyor...

"Ben bu projenin tüm detaylarını da, bu proje ile ilgili yaşanan bazı fenalıkları da biliyorum. Canlı yayında bunlardan bahsetmek isterim" dediğimde her siyasetçiye ders olarak okutulacak bir cümleyle cevap verdi:

"Seve seve. Biz bu projeyi gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için yapıyoruz. Uşak'a hizmet edecek bireylerin tamamıyla birlikte hareket ediyoruz. 7'den 70'e herkesle mutabakat sağladıktan sonra adım attık!"

"Duydum ki 7'den 70'e herkesin içinde bir kişi eksikmiş" dediğimde şaşkınlığını gizleyemedi...

O bir kişinin kim olduğunu canlı yayında anlattım, buradan tekrar anlatayım.

Kent Park, Çin Kulesi ve Japon Sanat Parkı, Mini Dünya, Dünya Bahçeleri, Denizaltı Kafe ve Kahvaltı evi, Bilim-Sanat-Kültür Parkı, Aşıklar Diyarı, Gençlik Merkezi, Organik Semt Pazarı, Selçuklu Taş Mescidi ve çocuk parkı, Göl ve Sosyal Dinlenme Tesisleri gibi dev projeleri içine alan devası bir çalışma...

Devletin tüm kurum ve kuruluşları bu projeye destek veriyor. Ancak bu proje kapsamında yeni Adliye Sarayı hizmete sunulmasına rağmen Uşak Cumhuriyet Başsavcısı ayak diretiyor. Kent Park Projesi'nin yapılacağı alanda şahsi çalışma makamı olan Başsavcı, "Ben işlerimi buradan yürütüyorum. Buradan bir yere gitmeye de niyetim yok!" diyor, başka birşey demiyor.

Kendi arzularını, yüzbinlerce kişinin iyiliğinden önde tutan başsavcının inadı yüzünden proje bir türlü ilerleyemiyor. Uşak'ta Başsavcı'ya yönelik tepki bir hayli derin. Herkes başsavcının cemaate yakınlığından bahsedip, intikam hırsıyla hareket ettiğini konuşuyor.

Başkan Nurullah Cahan'ın yüzünde işte tam da bu nedenle iyi saklayamadığı bir endişe var. Belli ki bu sorunu kendi başına aşmaya çalışması epey zaman kaybına neden olacak. Cahan da, kendisine bu projede tam destek veren Uşak halkı da bu sıkıntının giderilmesi için Ankara'nın devreye girmesini bekliyor.

Biliyorum...

Bu köşede aylardır Türkiye'nin içinde bulunduğu krizi anlatan iç karartan yazılar yazıyorum. Bu işi şimdilik kelli felli yazarlara bıraktım.

Uşak'ın kaderinin Arda'nın rakibine attığı çalım kadar konuşulmadığı bir ülkede bunu yapmam çok tuhaf değil mi?