BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.502,35
HABER /  GÜNCEL

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gerçeği!

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça aslında kim? Memuriyetten atıldıktın sonra açlık grevine başlayan bu iki isim hakkında İçişleri Bakanlığı bir dosya hazırladı.

Abone ol

Kanun hükmünde kararname ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevini cezaevinde sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile ilgili tartışmalar sürüyor.

OHAL kapsamında önce açığa alınan ardından 29 Ekim kararnamesiyle ihraç edilen Gülmen ve Özakça masum mu? 9 Mart'ta açlık grevine başlayan ve medyanın bir bölümü tarafından "mağdur" gösterilen bu iki isim gerçekte kim?

İçişleri Bakanlığı medyada dolaşan haberlere tepki göstererek, "Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gerçeği" başlığıyla çarpıcı bilgiler paylaştı.

AKADEMİSYEN NURİYE GÜLMEN 12 DAVADA DHKP-C'DEN YARGILANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terör örgütü DHKP-C üyesi olduğunu söylediği Gülmen'in, DHKP-C adına çok sayıda eyleme karıştığı belirlendi.

Gülmen'in hakkında devam eden 12 dava bulunduğu, bu davaların hepsinin bir terör örgütüyle iltisaklı olduğu; davalardan bir tanesinde mahkemenin mahkumiyet kararı verdiği ve dosyanın yargıtay aşamasında olduğu ortaya çıktı.

Asliye ve Ağır Ceza Mahkemeleri'nde devam eden 12 davası bulunan Gülmen, örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlamaları yöneltiliyor.

ÖZAKÇA'YA KASTEN YARALAMA, KAMU MALINA ZARAR VERME SUÇLAMASI

Öğretmen Semih Özakça'nın devam eden 4 davası bulunuyor. Özakça, silahlı terör örgütüne üye olma, kamu malına zarar verme, kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak, terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor.