BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevini sona erdirdi

OHAL İnceleme Komisyonu, Nuriye ve Semih’in işe dönüş taleplerini reddetti. Gülmen ve Özakça yaptıkları açıklamayla açlık grevini sona erdirdiklerini duyurdu.

Abone ol

OHAL kapsamında çıkan kararname ile kamu görevinden atıldıkları için 324 günüdür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevini bitirdi. Gülmen ve Özakça'nın işlerine iade edilmek için OHAL İnceleme Komisyonu’na yaptıkları başvuru bugün OHAL Komisyonu tarafından reddedilmişti.

OHAL Komisyonu'nun "İşimizi geri istiyoruz" diyerek açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için verdiği ret kararının ardından Gülmen ile Özakça basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, TİHV Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ATO Genel Başkanı Vedat Bulut, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Gülmen ile Özakça'nın hekimleri ile avukatları ve Yüksel direnişçileri katıldı.

YARGI YOLUNA GİDECEĞİZ: OHAL Komisyonu'nun kararını tebliğ aldıklarını ve reddedildiklerini söyleyen Gülmen, "Yargı yoluna gideceğiz. Açlık grevimizi bugün itibaren sonlandırıyoruz ama direnişimiz bitmedi. Hastane sürecimiz bittikten sonra mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bitti demeden bitmeyecek" dedi.