BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  GÜNCEL

Nuri Şahin'i Liverpool aldı

Real Madrid bonservisli 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Şahin'in bir yıllık kira sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Real Madrid bonservisli 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Nuri Şahin'in bir yıllık kira sözleşmesi imzalandı.

İspanya'da çıkan haberlerde Şahin için Liverpool'un toplamda, 7 milyon 200 bin sterlin ödeme yapacağı iddia ediliyor.

Liverpool teknik direktörü Brendan Rodgers "Nuri'yi aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle heyecan verici bir yeteneği bize kiraladığı için de Real Madrid'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Nuri Şahin'in İngiliz süper ligi Premier League'in diğer güçlü takımlarından Arsenal'a transfer olması bekleniyordu ancak pürüzler nedeniyle belirsizliğin doğduğu bir ortamda Liverpool ismi öne çıktı.

Şahin, Arsenal'a gitseydi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de top koşturacaktı.

Şahin'in açıklaması

Nuri Şahin, Liverpool futbol kulübünün internet sitesinde yayımlanan röportajında "Dortmund ya da Real ayarında bir kulüpte oynamak istedim, Liverpool'u bu nedenle seçtim" dedi.

"Sakatlıklar nedeniyle geçen sene Real Madrid'de zor bir sezon geçirdim; bu nedenle bir yıllığına ayrılmak istediğimi kulübüme ilettim."

İspanya süper ligi La Liga'da sezona beraberlikle başlayan Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho, Şahin'in gitmekte serbest olduğunu açıklamıştı.

'Futbol oynamak istiyorum'

Şahin, "Futbol oynamak istiyorum; teknik direktörün beni gerçekten istediği bir takımda oynamak benim için çok önemli" dedi.

Nuri Şahin Alman süper ligi Bundesliga'nın Dortmund takımında top koştururken geçen sene Real Madrid'e transfer olmuştu.

23 yaşındaki futbolcu "Bu sene oynamak benim için çok önemli. Oynamak zorundayım, oynumu geliştirmeliyim ve takıma destek olmalıyım" dedi.

'Burada olmaktan çok mutluyum'

Şahin, imzalanan sözleşme ile ilgili olarak da "Burada olmaktan çok mutluyum ve Liverpool'da oynamak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Nuri Şahin, Liverpool'un kadrosuna bu yaz kattığı dördüncü oyuncu oldu.

İngiltere, Premier League'de transfer mevsimi 31 Ağustos'ta kapanıyor.