BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Nurettin Yıldız kimdir eşini dövüyor mu? Dokunan yanar diyorlar...

Dün Devlet Bahçeli, bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterince Nurettin Yıldız günün konusu oldu. Kadınlar hakkındaki sözleri göz önüne alındığında Nurettin Yıldız'ın eşi de merak konusu. 'Dokunan yanıyor' denilen Nurettin Yıldız ile ilgili son iddia Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan geldi. İşte Nurettin Yıldız esrarı;

Abone ol

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın son günlerde verdiği fetvalar olay oldu. Nurettin Yıldız 6 yaşında çocukla evlenilebileceğini, asansörde halvet olabileceği, battaniye ve yorgandan tahrik olunabileceği ve son olarak kadınlara da kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri tavsiyesinde bulundu. Peki kimdir bu Nurettin Yıldız, Sosyal Doku Vakfı neyin nesi? Nurettin Yıldız'a 'dokunan yanıyor' iddiaları doğru mu? Nurettin Yıldız ile ilgili son iddiaya geçmeden önce skandal sözlerini hatırlatalım;

KADINLARI DÖVÜN RAHATLAYIN: ''Kadınların Allah erkeklere dövün rahatlayın diye müsade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmesi gerekiyor. Allah böyle diyor. Mesela bir erkeğe 'Kadının yüzüne vurmayacaksın' diyor boyundan yukarısına vurmak yasak. Göğüs kısmına vurmayacaksın. İşkence yapmak için değil deşarj olmak için vurdurtuyor Allah. Eğer erkeğe burasına kadar geldikten sonra vurma dersen erkek başka yolla rahatlar''.

YETER ARTIK!

Nurettin Yıldız'ın bu sözleri sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu. Manken Deniz Akkaya, kişisel Instagram hesabından, Yıldız'ın kadınlar hakkındaki videosunu paylaşarak, "Yeter artık bu adamı biri susturmalı" diye yazdı. Yıldız'ın sözleri siyasetçilerin de tepkisini aldı.

BAHÇELİ: SAPIK AHLAKSIZ ALÇAK...

Dün Devlet Bahçeli grup toplantısında; ''asansöre yabancı bir erkekle

ERDOĞAN : 'ART NİYETLİ'
Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden tepki gösterdi ve şunları söyledi :

"Kadına sırf cinsiyetinden dolayı böyle bir muameleyi reva gören kişinin insanlıktan nasibini almadığını düşünüyorum. Çocuk istismarı düşünmek istemeyeceğimiz bir vahşet halidir. Bunların izini, inancımızda arayanlar kesinlikle art niyetlidir. Bu tür eylemlerin her biri birer insanlık suçudur. Bazılarının popüler olmak amacıyla kavramları özünden saptırarak asıl mesajını gizleyerek söyledikleri sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

kadının birlikte binmesinin sakıncalarından utanmadan, sıkılmadan yüzü kızarmadan bahsedebiliyor. Ne ara bu kadar sapık türedi? Hangi ara kadınlarımıza çocuklarımıza göz koyan ahlaksızların, onları töhmet altında bırakan alçakların sesi çıkmaya başladı'' sözleriyle tepki gösterdi.

NAZLIAKA'DAN BOMBA İDDİA

Gelelim Nurettin Yıldız ile ilgili son iddiaya. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Meclis'te yaptığı basın toplantısında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Nazlıaka'nın dediğine göre Nurettin Yıldız bürokratlar tarafından koruma altında.

DOKUNAN YANIYOR DİYORLAR
Nurettin Yıldız'ın yeni dönemin Fethullah Gülen'i olduğunu söyleyen Ayni Nazlıaka şunları aktardı;

-Hiç uzatmadan söyleyeyim. Kimse kusura bakmasın, bizde hırsıza hırsız, katile katil, sapığa sapık derler. Ve bir kez daha iddiamı yineliyorum: Nurettin Yıldız yeni dönemin Fetullah Gülen’idir. FETÖ elebaşından boşalan koltuğa bu kez Nurettin Yıldız oturtulmak istenmektedir. Geçmişte Fetullah Gülen için “dokunan yanar” yasası bugün Nurettin Yıldız’a uygulanmaktadır.

NURETTİN YILDIZ KİM TARAFINDAN KORUNUYOR?

-Bu şahsın kimler tarafından korunduğunu bilmek hakkımız. Mesela; onun bir hayranı var. Üstelik bu kişi bir müsteşar. Hem de Adalet Bakanlığı müsteşarı.

NURETTİN YILDIZ KİMDİR? : Peki onca skandal ifadelere rağmen 'dokunulmaz' olan Nurettin Yıldız aslen nereli, geçmişinde neler var? Gelin biyografisini de bir bakalım;

Nurettin Yıldız aslen Trabzonlu. 1960 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya gelen Nurettin Yıldız, İstanbul'da Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Nurettin Yıldız Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde aldığı bir yıllık eğitiminin ardından Mekke Ümmü'l-Kurra Üniversitesi'ne geçiş yaparak Usul-u Fıkıh bölümünde eğitim aldı.

NURETTİN YILDIZ'IN EŞİ VE AİLESİ : Kadınlar hakkındaki radikal söylemleri göz önüne alındığında Nurettin Yıldız'ın eşi merak konusu oluyor. Evli olan Nurettin Yıldız'ın 4 çocuğu var. Kadınlara dayağı mübah gören Nurettin Yıldız'ın eşi ile ilgili bilgi ise bulunmuyor. İnternette Nurettin Yıldız'a dair bir çok video ve görsel olmasına rağmen karısı hakkında tek satır yer almıyor. Bu da Nurettin Yıldız'ın aile hayatını merak konusu yapıyor.

EŞİNİ DÖVÜYOR MU? TAKİPÇİLERİ SORMUŞ : Nurettin Yıldız'ın eşini kendi takipçileri de merak ediyor. Kendisi bir söyleşisinde söylemlerini merak edenlerin ısrarla evini ve karısını görmek istediğini anlatıyor. Yakın dönemde bir takipçisi evine gidip eşini bulamayınca kızına  'Baban anneni dövüyor mu?" diye sormuş.