BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  POLİTİKA

Nurettin Veren Abdullah Gül'ü yerden yere vurdu

Yeni Akit yazarı Nurettin Veren, "Dosttan atılan Gül, milletimizi incitti" başlıklı yazısında referandum kampanyasına katılmayan Abdullah Gül'e sert tepki gösterdi.

Abone ol

Bir dönem Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimdi. 1966'dan sonra bu yapılanmanın her kademesinde görev aldı. 1990'ların sonunda cemaatten ayrılan Nurettin Veren, daha sonra bu yapının kirli yüzünü anlattı.

Ulusal Kanal'da programlar yaptı, Doğu Perinçek'in partisiyle anıldı. 9 Şubat 2016'dan itibaren Yeni Akit gazetesinde yazmaya başlayan Veren, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekranlarda yeniden boy gösterdi.

Gülen'in ABD ile olan karanlık ilişkilerini ele alan yazılarıyla bilinen isim, bu kez Abdullah Gül'ü hedef aldı. Yazar, referandum kampanyasında ortalıkta görünmeyen Gül'ü "Dosttan atılan Gül, milletimizi incitti" başlıklı yazısında böyle eleştirdi:

"AHİRETTE DE DÜNYADA DA İTİBARLARINI YİTİRMİŞ OLACAKLAR"

"Birlikte kurmuş oldukları AK Parti bünyesi içerisinde, özellikle Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin hepsi, Tayyip Erdoğan tarafından kardeş olarak gördüğü ve onları öne sürüp, birisini Cumhurbaşkanı, birisini Başbakan ve diğerini de meclis başkanı yaptığı halde, bu üç önemli görevde vazife yapan parti kurucusu isimler, maalesef içinde bulunduğumuz, mevcut şu kritik günlerde, ülkemizin ve devletimizin, hem FETÖ, hem hain ABD ve AB ülkelerinin ihanetleri ve ihanet çeteleri ile etrafımızda yakmış oldukları ateş çemberi ile aynen Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi, devletimizi çökertmek üzere, kuşattıkları bu kritik referandum sürecinde, yapılan davete katılmamışlardır.

Abdullah Gül niçin, Evet diyememektedir? Referanduma Evet diyemeyeceğini ima eden veya açıkça söyleyen bu ve benzeri isimler, ileride tarih karşısında, hiçbir mazeretle kendilerini aklayamayacaklar, ahirette de, dünyada da itibarlarını yitirmiş olacaklardır."