BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Nurettin Canikli'den Moody’s’e cevap

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 2017 içerisinde Türk bankacılık sistemi içerisinde takibe dönüşüm oranı 4'e ulaşmayacaktır. Varlık kalitesi de bozulmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Moody's'in Türk bankalarına ilişkin yorumunun gerçeği yansıtmayan, içi boş ve algı oluşturmaya yönelik bir operasyon olarak niteledi. Varlık kalitesinin bozulmayacağını söyleyen Canikli, 2017 içerisinde takibe dönüşüm oranının yüzde 4'e ulaşmayacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı bir televizyon programında Moody's'in Türk Bankalarına yorumuna ilişkin değerlendirmede bulundu. 

VARLIK KALİTESİ BOZULMAYACAK

"2017 için Türk bankacılık sistemi için takibe dönüşüm oranın Moody's'in açıkladığı gibi yüzde 4'e ulaşmayacaktır" diyen Canikli, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Varlık kalitesi de bozulmayacaktır. Nedeni ise şu; özellikle reel sektörün içinde bulunduğumuz konjonktür nedeni ile ödemelerinde bir sıkıntı yaşaması için, nakit dengesinde herhangi bir bozulma meydan gelmemesi için 250 milyar liralık çok ciddi bir kredialanı oluşturduğumuzu söylemiştik. Moody's diyor ki şimdi; reel sektör ödeme sıkıntısına girecek.

250 MİLYAR LİRALIK TEDBİR ALDIK

Bankalara olan borçlarını ödeyemeyecekler. Bankaların varlık kalitesi de bozulacak özetle bunu söylüyor. Takibe dönüşüm oranları yükselecek. Bunu söylemek istiyor. Biz bugünleri görerek, bu gelişmeleri tahmin ederek 250 milyar liralık bu tedbiri aldık.

"ETİK OYMAYAN BİR OPERASYONDUR"

250 milyar liralık kredi alanını bu günleri ön görerek oluşturduk. Son derece sağlam bir ödeme imkanıdır. Moody's bu konuda aldığımız kararları çok iyi biliyor. Son derece kaynakları sağlam. Buna rağmen böyle bir yorum yapması gerçeği yansıtmayan, içi boş bir yorumda bulunması, kehanette bulunması algı oluşturmaya yönelik etik olmayan bir operasyondur."