BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  POLİTİKA

Nurettin Canikli'den çok sert terör açıklaması

Nurettin Canikli, terör saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Canikli, terör örgütünün artık bocaladığını, tarumar olduğunu belirtti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin, "Doğrudan sivilleri hedef alan, masum, günahsız insanları hedef alan saldırılara yöneldiler. Bu aynı zamanda terör örgütünün artık iyice bocaladığının, tarumar olmaya başladığının ve bu topraklarda barınamayacağının işaretleridir." dedi.

Canikli, AK Parti Giresun İl Başkanlığındaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, Allah'tan bayramı, milletin, tüm insanlığın barış içerisinde, huzur içerisinde hayatlarını sürdürmeleri için vesile kılmasını diledi.

ALÇAK BİR SALDIRI

Terörle mücadelenin süreceğini belirten Canikli, "En azından yakın vadede içeriden ve dışarıdan bu hain saldırıların devam edeceğini tahmin ediyoruz. İçeriden ve dışarıdan bu saldırılar devam edecek gibi gözüküyor." ifadesini kullandı.

Canikli, ülkenin bekasını, birlikteliğini, istiklalini hedef alan saldırılar başarıya ulaşamayınca her geçen gün terör örgütünün saldırıların dozajını, şiddetini içeride ve dışarıda artırdığına dikkati çekerek, "Bakın en son, terör örgütü biliyorsunuz, eski Tarım Bakanımız, İstanbul Milletvekilimiz Diyarbakırlı Mehdi Eker'in ailesinin mezarlığına çok ahlaksız, hiçbir insanın, insan olduğunu iddia eden hiç kimsenin düşünemeyeceği kadar alçak bir saldırı teşebbüsü söz konusu oldu." diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ İYİCE BOCALADI

Canikli, yine bugün AK Parti Van İl binasına yönelik bir saldırı meydana geldiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Her geçen gün amaçlarına ulaşamayınca saldırıların hem şiddetini artıyorlar hem de ahlaki boyutunu düşürüyorlar. Yani doğrudan sivilleri hedef alan, masum günahsız insanları hedef alan saldırılara yöneldiler. Bu aynı zamanda terör örgütünün artık iyice bocaladığının, tarumar olmaya başladığının ve bu topraklarda barınamayacağının işaretleridir, aynı zamanda bunu görüyoruz. Hamdolsun mücadele çok etkili ve kararlı bir şekilde yürütülüyor."

HEDEFE ULAŞANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ

Bu mücadelede hiç "ama" kelimesini kullanmayacaklarının altını çizen Canikli, sonuna kadar bütün terör örgütleri, bütün teröristler bu topraklardan çıkartılıncaya kadar, tehdit olmaktan çıkana kadar bu mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Canikli, "Yani daha önce virgüllü, amalı hiç bir şekilde bir tereddüt içerisinde değiliz, ne yaptığımız biliyoruz, sonuna kadar durmadan, hedefe ulaşana kadar devam edeceğiz. Saldıracağız, saldırıyoruz, biz saldıracağız çünkü onlar bu toprakların işgalcisi, bu toprakların işgalden kurtarılması için biz saldıracağız, onu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Son üç hafta içerisinde, son bir ay içerisinde 30 yıldan beri girilemeyen yerlere girildiğine işaret eden Canikli, hepsinde terör örgütlerinin darmadağın edildiğini, terör örgütlerinin varlığının oralardan, o bölgelerden ortadan kaldırıldığını söyledi.

GİRİLEMEZ DENİLEN YERDE BAYRAM NAMAZI KILINDI

Nurettin Canikli, Çukurca ve Tendürek'in bunlardan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hamdolsun hepsinin üzerine gidiyoruz, çünkü oraları karargah olarak kullanıp bölgelerde vatandaşa baskı yapmak ve bölge üzerindeki ağırlıklarını sürdürmek için bir üs olarak kullanıyorlardı bu yerleri, girilmez denilen yerlerdi. Bugün bir tanesinde bayram namazı kıldı güvenlik güçlerimiz, o girilemez denilen yerlerden. 30 yıldan beri girilemez denilen yerlerden bir tanesinde güvenlik güçlerimiz, bilmiyorum fotoğrafı gördünüz mü? O fotoğraf gurur tablosudur, o fotoğraf bizim kahramanlarımızın fotoğrafıdır, milletin kendisinin fotoğrafıdır."