BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,75

Nurettin Canikli Kimdir?

Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı oldu. Peki Nurettin Canikli kimdir? Nurettin Canikli (d. 15 Mayıs 1960, Alucra, Giresun), Türk siyasetçi. Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir. İlk ve orta öğrenimini Alucra’da tamamladı. 1974 yılında Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPYO) sınavına girerek Giresun İmam Hatip Lisesi'ni kazandı ve orada okudu. 1978 yılında ilk tercihi olan Ankara Üniversitesi...

Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı oldu. Peki Nurettin Canikli kimdir?

Nurettin Canikli (d. 15 Mayıs 1960, Alucra, Giresun), Türk siyasetçi.

Babasının adı Şevket, annesinin adı Ayşe'dir. İlk ve orta öğrenimini Alucra’da tamamladı. 1974 yılında Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPYO) sınavına girerek Giresun İmam Hatip Lisesi'ni kazandı ve orada okudu. 1978 yılında ilk tercihi olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirmiştir. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamlamıştır.

Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişliği, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve İstanbul Defterdarı Vekilliği, Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı, Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortaklığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, TBMM XXII., XXIII. ve XXIV. Dönemde Giresun Milletvekilliği, XXII. Dönem TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyeliği yapmıştır. 1 Kasım 2015 seçimleri sonucu yeniden tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi' nde Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmiştir.

Nurettin Canikli, 29 Ağustos 2014 tarihinde 62. Türkiye Hükûmeti’nde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak atandı. 65. hükümette Başbakan Yardımcılığı yapan Canikli, 66. hükümette Milli Savunma Bakanlığı'na getirildi.

Canikyi evli ve dört çocuk babasıdır.