BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
HABER /  EKONOMİ

Nurettin Canikli: Türkiye ekonomisi şahlanıyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, büyüme oranlarının beklentinin üzerinde olmasını değerlendirdi. Canikli "siyasi saldırılara rağmen Türkiye ekonomisi adeta şahlanıyor" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bugün açıklanan büyüme verilerini değerlendirdi. Açıklanan TÜİK verilerine göre ,Türkiye ekonomisi, ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyüdü.

Nurettin Canikli, Twiter hesabından yaptığı açıklamada büyüme oranlarının beklenen üzerinden olmasının, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olmasından kaynaklandığını vurguladı. 

İŞTE NURETTİN CANİKLİ'NİN AÇIKLAMALARI

İlk çeyrek büyümesinin beklentilerin üzerinde % 4.8 olarak gerçekleşmesi, ekonominin dinamik ve güçlü yapıya sahip olduğunun göstergesidir. 

Ekonomimizin   esneklik katsayısı da bir hayli yüksek. İçerden ve dışardan kaynaklanan ekonomik ve siyasi şoklara kısa sürede uyum sağlıyor.

Değişen şartlara kısa sürede uyum sağlıyor. Yoluna devam ediyor. Suriye ve Irak’a ihracatımız daraldı. Yoğun terör saldırıları devam ediyor

Son örneği Almanya olmak üzere siyasi saldırılar eksik olmuyor. Bunlara rağmen Türkiye ekonomisi adeta şahlanıyor.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde büyüme hızları aşağı yönlü revize ediliyor. Dünya Ticareti daralıyor. Buna rağmen ekonomimiz büyüyor

Büyüme ve istihdam için reel sektörü artan oranda destekleyeceğiz. Üretimin önünü açacağız

Yatırımcının ucuz finansman imkânlarına kolayca ulaşmasını sağlayacağız. Yatırımın maliyetini düşüreceğiz

Hedefimiz daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam!