BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  MEDYA

Nuray Mert'ten Alev Alatlı'ya rönesans cevabı!

Alev Alatlı'nın CNN Türk'te Şirin Payzın'a yaptığı açıklamalara ve Rönesans benzetmesine Nuray Mert'ten sert tepki geldi.

Abone ol

CNN Türk’te Şirin Payzın 360 isimli programına konuk olan Alev Alatlı'nın AK Parti rönesansı benzetmesi yeni bir tartışmanın kapılarını araladı. Sosyal medyada Alatlı'nın "Rönesans" sözleri trend topic olurken Nuray Mert'ten bu benzetmeye cevap gecikmedi.

“AK Parti rönesansı” sözlerine itiraz eden Mert, "mevcut tabloyu rönesans diye yutturmaya çalışmasın" diyerek Alev Alatlı'ya fena yüklendi. Nuray Mert, jet hızıyla verdiği cevapta "İktidarı isteyen beğenir över, isteyen beğenmez eleştirir, bu noktada sorun yok. Alev Hanım’ın basın veya ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, siyasal otorite yoğunlaşması gibi gözlemleri veya sorunları olmayabilir. Neticede kendisi devletçi, milliyetçi, Avrasyacı/Doğucu ve kafası çokça karışık biri. Ama mevcut tabloyu bize ‘Türkiye Rönesans geçiriyor’ diye yutturmaya çalışması sessiz kalınacak gibi değil. “Sanatsal uyanış ise TOKİ evleri, Çamlıca Camii ve ‘Ak Saray’ kıvamında. Oldukça ilginç bir Rönesans anlayışı doğrusu” ifadelerini kullandı.

ALEV ALATLI: BENİ BİR TEK ERDOĞAN ANLADI

Alatlı’nın ödül töreninde kullandığı ifadelerden biri de “nefret söylemi” idi. Nuray Mert'in bu sözlere de bir itirazı vardı.  “Türkiye rönesans geçiriyormuş… Alev Alatlı yanıtını almalı!” başlıklı yazısında Mert,  “Tabii en önemlisi, ödül merasimi için hazırladığı metinde, aykırı ve eleştirel tutum olarak ‘nefret söylemi’ne bayrak açmasını örnek göstermesi. ‘Ermeni Soykırımı yok’ diyenler nefret söylemi bağlamında cezalandırılıyormuş; bu, düşünce özgürlüğüne aykırıymış…” diyerek eleştirilerini sürdürdü.



 ALEV ALATLI ŞİRİN PAYZIN'IN PROGRAMINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?