BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.471,45
HABER /  GÜNCEL

Nuray Mert: Sırrı bizimle dalga mı geçiyor?

Nuray Mert, HDP vekili Sırrı Süreyya Önder'i hedef aldığı yazısında "Sırrı arkadaş bizimle dalga mı geçiyor? Komiklik başka komik olmak başka" diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kürt siyasetine yakınlığı ile bilinen Nuray Mert, HDP vekili Sırrı Süreyya Önder'i hedef aldığı yazısında HDP cephesine sert eleştiriler yöneltti.

Mert, Diken.com.tr'de kaleme aldığı "Sırrı arkadaş bizimle dalga mı geçiyor? Komiklik başka komik olmak başka" diye sordu. Önder'in CNN Türk'te konuk olduğu 5N 1K adlı programda yaptığı açıklamalara ateş püsküren Nuray Mert "Kendisini üzmeyi hiç istemem, sevimli bir insandır ama kimseyi aptal yerine koymaya çalışmaması kaydıyla." dedi. Mert, Önder'in AK Parti iktidarını kurmaca bir "darbe" söylemiyle akladığını savundu.

İşte Mert'in yazısındaki ilgili bölüm:

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN DEVLETİ

En son, HDP milletvekili ve İmralı heyetinin değişmez üyesi Sırrı Süreyya Önder, Cüneyt Özdemir’in 5N1K programında, olan biteni biz faniler için benzer biçimde özetledi. Önder’e göre, ‘Devlet tamamen ikiye ayrılmış vaziyette; bir yanda süreçten yana olanlar bir yanda buna karşı darbe yapmak isteyenler var.’

Devlet denilince tam olarak neyin kastedildiğini açık bıraktı ama, en çok ‘asker gölgesi’ne işaret ediyor. Sanki, Cumhurbaşkanı Erdoğan (zamanında başbakan olarak) Roboski katliamından sonra ‘asker’i kutlamamış. Sanki asker-sivil iktidar arasında mükemmel bir eşgüdüm devam etmiyor. Sanki, ‘PKK İŞİD gibi terör örgütüdür’ diyen, çözüm sürecinin baş aktörleri cumhurbaşkanı ve başbakan değil.

SIRRI ARKADAŞ BİZİMLE DALGA MI GEÇİYOR?

Sırrı arkadaş bizimle dalga mı geçiyor? Komiklik başka komik olmak başka

Özdemir, Önder’e ‘AKP içinde görüş farklılığı var mı’ diye soruyor, o da önce ‘Var’ diyor, ama tabi isim veremiyor. Zaten vermesine gerek yok…

Önce şu sorulara bir cevap bulmak lazım: ‘Sürecin mimarları’ eğer ‘darbe tehdidiyle karşı karşıya’ ise PKK, PYD ve HDP üzerine söylediklerini neye yoracağız? ‘Sürecin mimarları’ böyle derse ‘darbeciler’ fazladan ne yapacak? Son güvenlikçi yasalar bu kabineden geçmedi de gizli darbeciler tarafından mı devreye sokuldu? Sahi Sırrı arkadaşımız, bizimle dalga mı geçiyor? Komiklik yapmayı sevdiğini biliyoruz, ama komik olmaktan çekinmez mi?

ZEKİCE OLMASA DA KURNAZCA

Ama belli ki öyle bir kaygısı yok; dolu dizgin anlatmaya devam ediyor; ona göre ortada bir ‘darbe mekaniği’ var, tüm sorunlar bu mekanikten kaynaklanıyor. İktidara, çözüm sürecindeki ciddi sorunlara dair laf etmemek için zekice olmasa da kurnazca bir yöntem doğrusu. Zaten ne çekiyorsak tüm tarafların işi kurnazlıkla geçiştirmeye çalışmasından çekmiyor muyuz?

Ha bir de yabancı istihbarat örgütleri var tabii! Sırrı kardeşimiz, Kobani olaylarını da ‘bölgede cirit atan istihbarat örgütleri’ne yoruyor. Ardından da adeti olduğu üzere bir buzağı hikayesi patlatıyor, yani sonuçta iş buzağı hikayesine dönüyor.

Mesele Sırrı Süreyya Önder meselesi değil, bir ‘anlayış’ veya anlamayış meselesi

Kendisini üzmeyi hiç istemem, sevimli bir insandır ama kimseyi aptal yerine koymaya çalışmaması kaydıyla.

Yazının tamamı için