BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  GÜNCEL

Nur Serter'den Erdoğan'a çok sert fıtrat cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Kadın ile erkeği eşit hale getiremezsiniz. Fıtratları farklı." dedi. Nur Serter ona cevap verdi!

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM I. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Bazen kadın-erkek eşitliği diyorlar, kadının kadına eşitliği erkeğin erkeğe eşitliği önemli olandır. Kadın ile erkeği eşit hale getiremezsiniz. Fıtratları farklı. Kadınları erkeklerin yaptığı her işte çalıştıramazsınız komünist rejimlerde olduğu gibi. Anadolu'da da bu yapıldı" dedi.

Erdoğan'ın sözlerine ilk tepki, CHP İstanbul milletvekili Nur Serter'den geldi. Serter, Erdoğan'ın sözlerinin tabana mesaj olduğunu, bu tür sözlerle kadın cinayetlerinin ve şiddetin önüne geçilemeyeceğini söyledi. Nur Serter, "Türkiye'de kadının durumunun neden böyle olduğunu anlamak için Cumhurbaşkanına bakmak yeter, yazıklar olsun" dedi.

Nur Serter'in açıklamaları şöyle:

Şimdi her şeyde fıtrata göre veya inanca destek veren kabullere göre cevap verirseniz, dogmalarla cevp verirseniz çağdaş dünyanın bu kadar dışında kalırsınız. Cumhurbaşkanı, kadın erkek eşitliğini, çağdaş dünyanın bugün gelmiş olduğu noktadan değil, 1600- 1700 yıl gerisinden bakma eğilimindedir, o nedenle de bunu fıtrata ters olarak nitelendirmiştir.

Oysa bugün çağdaş dünyada, kadın ve erkeğin her anlamda eşit olduğu kabul görmektedir. Elbette fiziksel farkları vardır ama fiziksel farklılıklar toplumsal yaşam içinde eşit olmalarına engel teşkil etmez.

YAZIKLAR OLSUN

Cumhurbaşkanının fıtratı neye dayanıyor, inandığı birtakım değerlere mi dayanıyor yoksa birtakım bedensel farklılıklara mı dayanıyor bunu anlamak mümkün değil ama bu söylemden toplum, kadın erkekten daha aşağıdadır" mesajını alacaktır, bu söylemin amacı odur. Topluma, erkek kadının üstündedir mesajını vermek için kullanılmış, belirsizliklerle dolu bir cümledir bu. Bu koşullarda da ne kadının şiddet görmesini, ne öldürülmesini, ne de toplumsal yaşamda  geri plana itilmesinin önüne geçmek mümkün değildir. Cumhurbaşkanı kendi tabanına bu mesajı veriyor, yazıklar olsun. Türkiye'de kadının durumunun neden böyle olduğunu anlamak için Cumhurbaşkanına bakmak yeter.

Bu fikre destek olanlara da, buna alkış tutanlara da yazıklar olsun demek gerekir. Buna bugün tepki vermezlerse yarın ortaya çıkıp da kadın hakları diye konuşmaları hiç doğru olmayacaktır.