BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75

Nur Serter Kimdir?

Fatma Nur Serter, 10 Kasım 1948'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Mehmet Emin, anne adı Fahrünnisa Turança'dır. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. London School of Economics'te doçentlik tezi çalışmaları yaptı.İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders verdi. 1982'de doçent, 1988'de profesör unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi...

Fatma Nur Serter, 10 Kasım 1948'de İstanbul'da doğdu. Baba adı Mehmet Emin, anne adı Fahrünnisa Turança'dır.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. London School of Economics'te doçentlik tezi çalışmaları yaptı.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders verdi. 1982'de doçent, 1988'de profesör unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. İÜ Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü ile Fakülte Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Yurtdışında pek çok ülke üniversitelerinde üst düzey toplantı, konferanslara katıldı. Farklı alanlarda 6 kitabı ve çok sayıda makalesi yayınlandı. Çağdaş Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 23 ve 24. Dönemde Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyesi oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Serter, evli ve 1 çocuk annesidir.