BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.425,89
HABER /  GÜNCEL

Nur Cemaati 24 Haziran tercihini açıkladı!

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala STK'lar, aşiretler ve cemaatler de tercihlerini tek tek açıklamaya başladı. Bediüzzaman Said Nursi'nin izinden giden Nurcular'ın Yeni Asya kolu 24 Haziran tercihini açıkladı. Nur Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Yeni Asya gazetesi yayınladığı bir broşürle Millet İttifakı'na destek vereceklerini duyurdu.

Abone ol

Nur Cemaati'nin Yeni Asya kolu 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı. Cemaatin yayın organı olan Yeni Asya gazetesi, 24 Haziran seçimlerinde kimi destekleyeceğini yayımladığı broşürle duyurdu.

Yeni Asya gazetesi iki sayfalık bir broşürde “Demokrasi ve adalet için Millet İttifakı” diyerek kimi destekleyeceğini ilan etti. CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nden oluşan ittifaka desteğini ilan eden Nur Cemaati'nin Yeni Asya kolu destek afişinde "Tamam söz milletindir" diye yazdı.

'Huzur', 'herkes' ve 'hizmet' başlıklarının kullanıldığı broşürde ateşten bir teraziye karıncayla su taşıma görüntüsü kullanıldı.

YENİ ASYA NURCULARIN BİR GRUBU : Nurcular bir çok gruba ayrılmıştır. Yeni Asya Nurcu gruplardan biridir. Yeni Asya grubunun lideri Mehmet Kutlular'dır. Nur Cemaati grupları şunlardır : Yazıcılar, Okuyucular, Meşveret, Nesil, Yeni Asya, Kurdoğlu, Med-Zehra ve Zehra Vakfı. Gülen cemaati de Nur gruplarından biri olarak sayılıyor.

Yeni Asya grubu 15 Temmuz darbe girişim sonrasında diğer Nur Cemaati gruplarının aksine Fethullah Gülen cemaatine olan tavrını netleştirmemesi ile biliniyor. 

Nur Cemaati kolları hangileri Nurcuların liderleri kimdir?