BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Numan Kurtulmuş'tan kritik çözüm süreci açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Çözüm süreci konusunda çok mesafe katedildiğini belirten Kurtulmuş, milletin iradesinin dışına çıkılmayacağının altını bir kez daha çizdi.

HSYK SEÇİMLERİ

Önce HSYK'nın bütün seçimlerinin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Herkesin demokrasinin kurallarına göre düşünmesi lazım. Yargının bağımısız olması demek millet iradesinin dışına çıkılacağı anlamına gelmez. Milli irade yok sayılarak Türkiye'nin bu 3 kurumu yapılandırılamaz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

İkinci mesele çözüm süreci fantezi bir mesele değildir. Laf olsun diye ortaya konulmuş bir mesele değildir. Türkiye'nin en riskli sorunu olan bu sorunun ortadan kaldırılması için başlatılmış bir süreçtir. Çözümün ortaya konulması için geriye az bir yer kalmıştır. Türkiye çözüm iradesinden vazgeçmez. Çözüm sürecinin kendisi zor bir süreçtir. Çok mesafe alındı. Ümit ediyorum ki Türkiye'nin evet bu mesele bitti diyeceği noktaya gelinecektir. Temel adımlar atılmıştır geri kalan adımlar sürecin hassasiyeti içinde atılacaktır.

TİKA İLE İLGİLİ HABERLER

Maalesef dün bazı gazetelerde Kosova ile ilgil bazı haberler ortaya konudu. Maalesef bu haberler yalandır bütünü iftiradır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Kosova'ya en büyük desteği veren ülkeyiz ve buna devam edeceğiz.