BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan Köşk için cami kriteri!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Köşk seçimlerinden sonra başkanlık sistemine gideceğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkalığı seçimleriyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin başkanlım sistemine doğru yol alacağını vurgulayarak, "Millet cumhurbaşkanını seçtiği sürece milletin camisiyle, mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz" dedi.

Ordu'ya AK Parti il danışma meclisi toplantısına katılan Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin birkaç ay sonra seçilmiş bir cumhurbaşkanına sahip olacağını belirterek, "Seçilmiş cumhurbaşkanı ile Türkiye önemli bir yol daha katediyor. Bundan sonra Türkiye, devlet başkanlığı sistemine doğru yol alacaktır. Bunun için de anayasa değişikliği gerekiyor. İşte bunun için de inşallah 2015 seçimlerinde anayasa değişikliklerini gerçekleştirecek bir çoğunlukta parlamentoda olacağız. Bizim hedefimiz budur" diye konuştu.

TÜRKİYE ÇOK KESKİN BİR YOL AYRIMINDA 

Kurtulmuş, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek, şöyle devam etti:

"Bu seçimler 30 Mart seçimleri gibi bir yol ayrımıdır. Türkiye bu tarafa mı gidecek yoksa diğer tarafa mı? Çok keskin bir yol ayrımı. Millet eski Türkiye'ye gitmeyeceğini 30 Mart'ta söyledi ve yeni Türkiye yolunu seçti. İnşallah bu ikinci seçim, yani cumhurbaşkanlığı seçimi de önümüzü biraz daha açacak olan seçimdir. Türkiye 10 Ağustos'ta birinci turda kendi arasından birini cumhurbaşkanı olarak seçecek. 50 sene sonra Türkiye tarihini yazanlar diyecekler ki 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye için dönüm noktasıydı. İlk defa millet doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçerek sistemin emniyet sibobunu adeta eline geçiriyor. Çok şükür ki artık bu millet kendi cumhurbaşkanını ilk defa seçecek."

CAMİYLE, MESCİTLE İLGİSİ OLMAYAN KİMSE CUMHURBAŞKANI OLAMAZ 

Milletin cumhurbaşkanlığı seçiminde de artık doğrudan söz sahibi olacağına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Millet seçerse bu milletin çarşısıyla, pazarıyla ilgisi olmayan kimse cumhurbaşkanı olamaz. Millet cumhurbaşkanını seçerse bu milletin tarihiyle, kültürüyle ve geçmişiyle ilgili olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz. Millet cumhurbaşkanını seçtiği sürece milletle aynı rüyayı görmeyen ve bu milletle aynı hedefe yürümeyen hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz. Millet cumhurbaşkanını seçtiği sürece milletin camisiyle, mescidiyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz. İşte onun için dönüm noktasıdır. Birinci turda inşallah bu seçimi bitireceğiz. Ondan sonra da genel seçimlerde ifade ettiğimiz gibi anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşıp yolumuza devam edeceğiz."

NE OLDUYSA ALLAHIN TAKDİRİYLE OLDU

Numan Kurtulmuş, üç kilit kelimeleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Korkusuzca, geri adım atmadan ve cesaretle yolumuza devam edeceğiz. Zaman zaman önümüzdeki dönemlerde ne salvolarla karşılaşacağız, ne ayak oyunlarıyla karşılaşacağız. Geri kalmak yok. Yılmak yok. Korkmak yok. Cesaretimizin kırılması yok. Bu anlamda madem ki bu millet yanımızda duruyor, biz de milletin göstermiş olduğu istikamette yolumuza devam edeceğiz. Bugün görülüyor ki AK Parti'nin kendisinden başka bir rakibi yok ama biz şımarmayacağız. 'Biz yaptık, bunları biz başardık ve bizim sayemizde bu oldu' diye asla söylemeyeceğiz. Bunları zihnimizden ve kalbimizden geçirmeyeceğiz. Ne yaptı ise bu milletin iradesi yaptı. Ne olduysa Allah'ın takdiri ile oldu. Dolayısıyla hiçbir şekilde şımarmayacağız."