BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  DÜNYA

Numan Kurtulmuş’tan itidal çağrısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ülkenin kamplaşma ve sokak çatışmalarından çok zarar gördüğünü belirterek, Türkiye’nin yak...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ülkenin kamplaşma ve sokak çatışmalarından çok zarar gördüğünü belirterek, Türkiye’nin yakın siyasi geçmişinde yaşadığı toplumsal olayları bir daha yaşamaması için başta siyasiler olmak üzere herkese büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Ordu’nun Ünye İlçesi’nde geldi. Ünye Kaymakamlığı’nın ardından AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden ve partiye yeni katılan üyelere rozet takan Numan Kurtulmuş, daha sonra Ünye Belediyesi’ni ziyaret etti. Kurtulmuş, 2 günlük ziyaret için geldiği memleketinde salı günü Ordu’da yapılacak “Kent Ekonomik Formu”nu katılacağını belirtti.
Son günlerde yaşanan toplumsal olaylara işaret eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin en büyük şansının siyasi istikrar olduğunu söyledi. “Siyasi istikrar olmasa zaten ekonomik istikrar olmaz” diyen Kurtulmuş, “Hepimiz farklı düşünebiliriz. Herkes dilediğini dilediği şekilde söyleyecek. Herkes görüşünü toplumla paylaşacak. Ama sonuçta işlerimizi dirlik ve birlik içinde yapacağız. Hepimizin hedefi ve ortak arzusu gerçekten güçlü ve büyük Türkiye’yi kurmak olmalıdır. Bu istikamette Türkiye’nin önünü kesmemek olmalı. Bu millet 72 düvele karşı mücadele etti. Milletimizin tarih boyunca geri gittiği dönemlere baktığımız zaman hep iç çekişmelerin arttığı dönemde olmuştur. Etnik ve siyasi çekişmelerden kaynaklanmaktadır. Bütün bunların hepsini geride bırakmalıyız. Farklı düşüncemiz olabilir. Ama bu millete yapılacak en büyük kötülük, milletin rüyasının farklılaştırılmasıdır. Herkesin farklı rüyalar ve farklı idealleri olursa işte eyvah o zaman. Hepimiz bütün farklılıklarımızla ortak bir rüyanın peşinde koşmak zorundayız. Ortak rüyamızda güçlü büyük öncü lider bir Türkiye oluşmasıdır. Bunun içinde canla başla gayret sarf etmektir. Hele yakın siyasi geçmişinde farklılaşmadan ve ötekileştirmeden, kamplaştırmalardan, kutuplaşmalardan, sokak olaylarından, toplumsal olaylardan çok çekmiş bir milletin çocukları olarak Türkiye’nin bir daha aynı şeyler yaşamaması, bir daha Türkiye’nin aynı karanlık senaryolarla muhatap olmamasını temenni ediyorum. Bunun içinde başta siyasiler olmak üzere herkese büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu.
(İHA)