BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan hükümet açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde, Erdoğan'ın atayacağı olası bir HDP'li seçim hükümetinin kendilerinde ulusal güvenlik endişesi yaratmayacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vermesi durumunda bir sonucun ortaya çıkmayacağını ve HDP'li seçim hükümeti ataması durumunda ise kendilerinde ulusal güvenlik endişesi yaratmayacağını açıkladı.

Reuters'a konuşan Kurtulmuş, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde "Alternatifler denendi. Bundan sonrası Cumhurbaşkanımızın yetki ve sorumluluğu içerisinde. Ama AK Parti dışında bir hükümet formülünün olmayacağı da ortada.." derken, hükümet kurma yetkisinin Kılıçdaroğlu'na verilmesine ilişkin ise "Sonuç alıcı bir yol gibi görünmüyor. Mantıklı olan bir an önce seçime gidilmesidir" yorumunu yaptı.

"ULUSAL GÜVENLİK ENDİŞEMİZ OLMAZ"

Erdoğan'ın atayacağı ve içinde Meclis'teki parti gruplarından üyelerin de bulunacağı olası seçim hükümetinin anayasal bir yol olduğunu belirten Kurtulmuş, HDP'li bir seçim hükümeti kurulsa da ulusal güvenlik endişesi duymayacaklarını söyledi.

numan-kurtulmus.20150819173759.jpg 

"KEŞKE MÜMKÜN OLSA BU PAZAR SEÇİME GİDİLSE..."

Kurtulmuş, "Siyasette en kötü şey karar ortaya çıkınca onu uzatmaktır. Keşke mümkün olsa, anayasa izin verse de bu Pazar seçime gidilse. Şu anda görünen en erken Ekim sonu ya da Kasım'da bir seçim olacağı." 

ERKEN SEÇİMDE AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAZSA...

Olası erken seçimde AK Parti'nin tek başına iktidar olamaması durumunda yaşanacaklara ilişkin değerlendirme yapan Kurtulmuş, yeniden koalisyon imkanları aranabileceğini belirterek "Ümit ediyorum AK Parti tek başına iktidara gelecek çoğunluğu yakalayacaktır.. Ama çıkarmazsa yarım kalmış hususların tamamlanması, reformların tamamlanması amacıyla adım atacak bir hükümet formülü çıkartılır" dedi.

"3 DÖNEM" KURALI DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti tüzüğünde yer alan "en çok üç dönem üst üste milletvekili ya da Belediye Başkanı olabilme" şartının kaldırılabileceğini de belirten Kurtulmuş, "Bu konu Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantımızda konuşuldu. Bir çalışma yapılacak... 12 Eylül'deki AK Parti Kongresi'nde de bu çalışmanın oylanacağını tahmin ediyorum" dedi.