BIST 9.531
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.489,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan HDP'ye terör uyarısı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'yi sokak eylemleri konusunda uyardı. Kurtulmuş, "Sokağın dilini kullanacağız derseniz bunun adı siyaset olmaz. Bunun adı terör olur" uyarısı yaptı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,"HDP’nin 'sokağa çıkın' çağrısını yapması bir akıl tutulmasıdır. Bu akıl tutulmasından HDP'li arkadaşların vazgeçmesi lazım" dedi.

HANGİ SORUNU ÇÖZECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Makedonya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Maalesef çok sayıda insanımız bu olaylarda öldü. Bu insanlarımızın ölmesi kime ne fayda getirecek. Türkiye'yi böyle bir karışıklık ortamına sokanlar, hangi sorunu çözeceklerini zannediyorlar. Dolayısıyla sorunun çözümü, barıştan, kardeşlikten, esenlikten, huzurdan geliyor. Türkiye'nin bu huzurunu ve barış ortamını bozmaya, bir kere daha söylüyorum, kimsenin hakkı yoktur" dedi.

SOKAĞIN DİLİNİ KULLANACAĞIZ DERSENİZ... 

Kurtulmuş, "Halkın Demokrasi Partisi’nin 'sokağa çıkın' çağrısını yapması bir akıl tutulmasıdır. Siyasi anlamda da kendilerine hiçbir faydası olmayacak bir davranıştır. Bir siyasi partinin yolu, evet sorunlar varsa, bu sorunları demokratik bir dille, barış diliyle, esenlik diliyle dile getirmektir, böylece çözüme katkıda bulunmaktır. Ama hayır biz sorunların çözümü için ya da herhangi bir konuyu gündeme getirmek için sokağın dilini kullanacağız derseniz bunun adı siyaset olmaz. Bunun adı terör olur, bunun adı şiddet olur. Dolayısıyla, bu akıl tutulmasından da HDPli arkadaşların bir an önce vazgeçmesi lazım" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Türkiye’nin dışında olan bir gelişmeyi bahane ederek, hiç kimsenin Türkiye’deki barış ve istikrar ortamını bozmaya hakkı yoktur" dedi.