BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan HDP'ye JİTEM hatırlatması

Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketi üzerine tartışmalar devam ederken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'lilere JİTEM'i hatırlattı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayla ilgili, "Meclis'te geçen gün yaşadığımız o manzaraları Türkiye hak etmiyor. Bu anlamda gerçekten iktidar partisinin grup başkanvekili konuşurken onu susturmaya çalışmak ve ondan sonra çıkan süreçlerde ortaya çıkan o kavga görüntüleri, Türkiye'nin 30-40 sene evvelinde kalması gereken görüntülerdir. Bunları Türkiye hak etmiyor, milletimiz bu görüntüleri gerçekten telin ediyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Anadolu Yayın Platformu tarafından ATO Congressium'da düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan kavgaya ilişkin, "İç Güvenlik Paketi aslında bir reform paketi olarak gündeme geldi. Burada Türkiye'nin özellikle kısa dönemde yaşamış olduğu sıkıntıları görüyoruz. Yüzlerini kapatmış, şehirleri, ilçeleri yakan, insanlara ciddi şekilde hayatlarını tehdit eden bir takım organizasyonların ortaya çıktığını, bunların 6-7-8 Ekim'de Kobani olayları bahane edilerek en yüksek seviyeye çıktığını hep beraber gördük. Masum insanlar katledildi. Binlerce ev yakıldı, binlerce iş yeri, araç yakıldı. Dolayısıyla bunlar da başta olmak üzere geçmiş dönemler yaşamış olduğumuz provokatif eylemlerin önlenebilmesi için Türkiye'nin bu anlamda sokaklarını, kentlerini, meydanlarını güvence altına alması lazım" karşılığını verdi.

"HDP'Lİ ARKADAŞLARA SORMAK LAZIM"

Kurtulmuş, "Şimdi HDP'li arkadaşlara sormak lazım. JİTEM'in yapmış olduğu işlerden Türkiye'de 10 binin üzerinde faili meçhul cinayetten bahsediyoruz ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da JİTEM'in içerisindeki bazı faktörlerin insanları kaçırdıkları, öldürdükleri, faili meçhul cinayetler işlendiğine dair bir sürü iddiaların olduğunu ve birçok dava açıldığını biliyoruz. Şimdi Türkiye'de JİTEM sivil otoritenin eline veriliyor, bu anlamda siyasetin emrine veriliyor. Allah aşkına buna niçin karşı çıkarlar bunu anlamak mümkün değil" dedi.