BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesini değerlendirdi.

Abone ol

ŞANLIURFA'da toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.  Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken cezaevinde vurulmasını değerlendiren Kurtulmuş, Suriye iç savaşına dönük açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülüğü babasının yaralandığı saldırı için yaptığı açıklamada "Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkumun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmali, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır." dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

ŞANLIURFA'YA İSTİKLAL MADALYASI

Geç kalmış olan istiklal madalyası ödülünün hükümetimiz tarafından verilmesinin bizim için onurlu olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizler de Şanlıurfa'da bulunmaktan büyük bir keyif ve onur aldığımızı söylemek isterim. Burası Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı bir şehir. Her tarafında maneviyat kokan bir şehir. Büyük bir manevi haz aldığımızı ifade etmek isterim. Şanlıurfalı hemşehrilerimizin, kardeşlerimizin böylesine bir yere sahip olduğu için ne kadar övünseler az demek isteriz. Bu güzellikleriyle birlikte, manevi havasıyla birlikte bugünü Şanlıurfa'da geçirmiş olduğumuzdan büyük bir memnuniyet gördük.

İlk ele aldığımız konu GAP Projesi'dir. Türkiye'nin önemli projelerinden birisidir. Bölgesel kalkınma projesidir. Sosyal ve kültürel tarafı olan projedir. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI ATAMASI

Merkez Bankası Başkanlığına Sayın Murat Çetinkaya, Bakanlar Kurulumuzda açılan imzayla atanmıştır.

SURİYE'NİN GELECEĞİ

Suriye'de nasıl bir çözüm olacağının birinci derecede muhatabı Suriye halkının bizatihi kendisidir. Suriye halkının istemediği hiçbir çözüm, Suriye halkına zorla hiçbir masada dayatılamaz. Suriye'nin bundan sonraki siyasi geleceğinin ne olacağına bırakın da Suriye halkı kendisi karar versin. Eğer uluslararası camia samimi olarak Suriye'de bir barış elde etmek istiyorsa Suriye halkının, bütün kesimleriyle, herkesin temsil edildiği bir demokratik sürecin önünü açsın. Hiç kimse, nasılsa eli zayıftır diyerek Suriye halkının istemediği bir görüşü, kabul etmeyeceği bir siyasi çözümü Suriye halkına dayatmaya kalkmasın.

Suriye halkının kabul etmediği adil ve kalıcı bir barış, masada kabul edilse bile uygulanabilir olmaz. Dolayısıyla uygulanabilir, kalıcı, adil bir barış Suriye halkı için bizim temennimizdir, duamızdır. Onun sağlanmasını dileriz.

BİZİM HASSAS NOKTAMIZ...

Suriye'de Türkmenler, Araplar, Nusayriler, Sünniler, Kürtler, Ezidiler, farklı bütün unsurlarıyla bu insanlar yüzlerce senedir burada yaşıyorlar. Kıyamete kadar da yaşasınlar ama birlikte barış içinde yaşasınlar. Hiçbiri, Suriye'nin içerisindeki bu politik dağınıklıktan istifade ederek kendi lehine, diğerlerinin aleyhine siyaset oluşturmaya kalkmasın. Bizim hassas olduğumuz nokta budur.

İSRAİL İLE ANLAŞMA SÜRECİ

İsrail ile anlaşma konusunda Türkiye üç konuyu gündeme getirmiştir. Özür dilenmesi, ambargonun kalkması ve Mavi Marmara şehitlerine tazminat ödenmesi. Bu üç mesele halledilemeden anlaşma olmayacağını hatırlatmak istiyoruz.

ÖZGECAN'IN KATİLİNİN ÖLDÜRÜLMESİ

(Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesi) Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkumun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmali, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hem de Adalet Bakanlığımız derhal bir müfettiş görevlendirmesi yapmıştır. Konunun bütün detaylarıyla soruşturulmasıyla silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, kimin ihmali vardır bunlar ortaya çıkarılacaktır.