BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan AP'ye sert tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'da konuştu. AP'nin Türkiye kararına tepki gösteren Kurtulmuş, parlamentonun hasmane bir tutum içerisinde olduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosunun (AP), Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul edilmesini eleştirerek kararın hasmane bir algıyla alındığını söyledi. 

Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsünde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Londra'daki Türk öğretmenlerin hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Kurtulmuş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, öğrenmenin ve öğretmenin yaşı olmadığını ifade etti.

"TÜRKİYE ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYOR"

Kurtulmuş, Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin maalesef ayağından çekmeye çalışanların çok olduğunu, Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olarak yükselmesini istemeyenlerin çok olduğunu biliyoruz. İşte bugün, Avrupa Parlamentosunda alınan ve siyasi bir sonucu olmayan ama sonuçta Türkiye'ye karşı hasmane algıları gösteren kararın, ne kadar tarafgir bir karar olduğunu hep beraber görüyoruz. 

"İKİNCİ BİR ÜLKEMİZ YOK"

Bizim Türkiye'den başka ülkemiz yok. Suriyeliler Türkiye'ye göçmen olarak geldikleri zaman, bu insanların gelebilecekleri bir Türkiye var dedik. Allah muhafaza, Türkiye böyle bir türbülansın içine girse, 78 milyon vatandaşımızın gidebileceği ikinci bir yer yok; kafaları ve gönülleri çelinmiş ve satılmış olan üç-beş tane satılık dışında. Onlara da birşey demem. Allah onlara da akıl versin, izan versin."