BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.487,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş o sözleri söyledi mi?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası düşürülen "Rus uçağı olsaydık vurmazdık" gibi bir cümle kullanmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi. "Rus uçağı olduğunu bilseydik vurmazdık" ifadesinin doğru olmadığını ifade eden Kurtulmuş, konuşmanın ikinci cümlesinin kesildiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, "Rusların uçağı olduğunu bilseydik vurmazdık" ifadesini kullandığına yönelik sözlerine açıklık getirdi. 24 TV'de yayınlanan "Ankara Masası" adlı programda soruları cevaplayan Kurtulmuş, tartışmaları anlamsız olarak nitelendirdi.

"MAALESEF AKLI EVVELLER VAR"

Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, bu yönde yapılan haberlerde ikinci cümleden hiç söz edilmediğini söyleyen Kurtulmuş, şöyle konuştu;

"Söylediğimiz şey şuydu, keşke ikinci cümleyi de alsalardı. Eğer milliyeti bilinmeyen uçağın Ruslara ait olduğu ortaya çıksaydı, onu biliyor olsaydık sonuç böyle olmazdı diyorum, vurulmazdı demiyorum. Çünkü arkasında gerekçesi de var. Rusların Türkiye topraklarına karşı düşmanca bir tavır içerisinde olmayacağını biliyoruz. Bu kadar net söylenmiş bir cümle. Ama maalesef kasıtla herkes kendi siyasi pozisyonu dolayısıyla 'bugün günlerden pazar' deseniz bundan da aleyhe bir sonuç çıkaracak olan maalesef birtakım aklı evveller var. Bizim yapmaya çalıştığımız şey şu, bizim Ruslarla uzun yıllardır bir problemimiz yok."