BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,85
HABER /  MEDYA

İsmet Berkan'a göre efsane bitti!

Kanal D'nin yayınladığı görüntüler sonrası konuşan Berkan, Kabataş efsanesinin sona erdiğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Gezi Parkı olaylarında gündeme bomba gibi düşen dayak iddiaları sonrası görüntüleri izlediğini söyleyen İsmet Berkan, varlığı tartışılan o görüntülerin Kanal D'de yayınlanmasının ardından NTV'de konuştu.

Fısıltı gazetesinin efsaneleştirdiği bu olayın, gerçeğe kavuşturulduğunu anlatan Berkan, topu Başbakan Erdoğan'a attı ve ilk gündeme getiren ismin o olduğunu söyledi.


Kabataş görüntüleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kanal D'de görüntülerin yayınlanmasının ardından, İsmet Berkan ve o günlerde attığı twit bir kez daha gündeme geldi. Berkan, hakkındaki iddialarla ilgili olarak NTV'ye konuştu ve izlediği görüntülerin yayınlanan görüntüler olduğunu söyledi.

Programda O görüntülerde iddia edildiği gibi dayak ve tacizin olmadığı yönünde bir izlenim oluştuğunun hatırlatılması üzerine Kanal D'nin büyük bir gazetecilik başarısıyla efsaneyi bitirdiğini ifade etti.

İşte programdaki o ilginç diyaloglar;

İsmet Berkan: Evet izledim, o görüntüler yayınlanan bu görüntüler zaten.

- İsmet Berkan o görüntülere bakıyoruz ve hiç bir şey yok. Peki siz ne izlediniz, ne görmüştünüz diye soruluyor?

İsmet Berkan: Görüntüye bakınca, insanların ne beklediklerini bilmiyorum. Ben de öyle bir kanaat oluşmuştu, taciz olduğuna yönelik o dönemde izlediğim zaman. Benim de öyle çok önemsediğim bir konu değildi açıkçası yani. Bu konuda ne yazı yazdım, ne haber yaptım, ne de twitter'da bir neşriyat yaptım, attığım bir kaç tiwitin dışında. Bu konuda da zaten hemen hemen hiç konuşmadım. Geçtiğimiz hafta bir televizyon programında, soruldu ve soru üzerine şimdi söylediklerimi söyledim. Çok kısaydı zaten görüntüler.

56.20140214003914.jpg Kanal D'de görüntülerin yayınlanmasının ardından twitter'da İsmet Berkan rüzgarı esti. Ağır eleştiriler karşısında, Berkan kimi kullanıcıları blokladı. TIKLAYIN

- Peki taciz görmüş müydünüz?

İsmet Berkan: Hayır tacizin görülmesinin imkanı yok o görüntülerden çünkü çok uzakta bir görüntü zaten. Arada engeller felan da var. O konuda kadının suç duyurusu var, doktor raporları var, polis ifadesi var. 

detayresimhandler.jpg Kabataş görüntüleri Kanal D'de yayınlandı. TIKLA/İZLE


- Bebek arabasının tekmelendiği, yuvarlandığı konusu.

Esas, zannediyorum bu olayı fantastik boyuta ulaştıran şey, bellerinin üstü çıplak, deri eldivenlerin olması felan. Bu görüntülerde zaten böyle bir şey gözükmüyor bende bunu bir kaç kez söyledim zaten. Katıldığım televizyon programında da söyledim. Hakikaten Kanal D'yi tebrik etmek lazım. Fısıltı gazetesinin konuştuğu bu büyük efsaneyi bir yerde ortaya çıkardı. Artık herşey herkesin gözü önünde. Sanıyorum Kanal D'nin elinde polis fezlekesi var, o fezlekeyi bir belge olarak web sitelerine koysada biz de arşivlesek. Burada sorulması gereken çok soru var aslında. İlki İstanbul Valisi,  yok böyle bir görüntü dedi. Var işte... 

- Görüntü var; ancak iddia edildiği gibi bir görüntü yok ortada.

Biz bilemeyiz onu, uzmanları bilir. Belli ki polis ve savcılık bu konuyu ciddiye almış ki inceleme başlatmış. Yani aslında gerçekten benim de çok önemsediğim bir hadise değil. Nasıl olduysa önemli bir hale geldi. Bu konuyu bu kadar önemli hale getiren de siyaseten kullanılması. Konuyu ilk kez Başbakan dile getirmişti zaten. Bize hep ailenin bunu duyulmasını istemediği söylenmiş, başbakan da buna saygı gösterdiği dile getirilmişti.