BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nokia Lumia New Yok'ta tanıtıldı

Nokia Windows Phone 8 işletim sistemli en yeni Nokia Lumia telefonlarını New York’ta tanıttı.

Abone ol

Nokia, Windows Phone 8 işletim sistemli cihaz serisinin ilk üyeleri olan Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820'yi 5 Eylül'de New York'ta düzenlediği etkinlikte tanıttı.

Yeni serinin amiral gemisi Nokia Lumia 920, Nokia'nın sektördeki görüntüleme standartlarını değiştirdiği PureView teknolojisinin en güncel versiyonunu içeriyor. Gelişmiş değişken odaklı mercek teknolojisini kullanan kamerasıyla Nokia Lumia 920, rakibi akıllı telefonlara göre flaşsız 5 kat daha fazla ışık alabiliyor. Böylece hem geceleri hem de iç mekânlarda parlak fotoğraflar ve videolar çekmeyi mümkün kılıyor. Aynı zamanda fotoğraf ve video çekerken hareketin oluşturduğu titremelerinyarattığı etkiyi gideriyor.

Nokia Akıllı Cihazlar İdari Başkan Yardımcısı Jo Harlow "Nokia, profesyonel SLR fotoğraf makinelerinde görmeye alışık olduğumuz türden görüntüler çekmeyi akıllı telefonlar için mümkün kılan çığır açan PureView teknolojisini kullanıcılara sunmaya devam ediyor" şeklinde konuşuyor. "Nokia Lumia 920 ile evde, dışarıda, bir restoranda ve hatta loş ışıkta fotoğraf ve video çekmeyi, bunlarda profesyonel sonuçlar elde etmeyi mümkün kılıyoruz."

NOKİA LUMİA 820
Nokia Lumia 820 yüksek performanslı kompakt, stil sahibi ve orta fiyat aralığında bir akıllı telefon. Üst seviye Lumia akıllı telefonlarla aynı tek parça görünüme ve en son teknolojiye sahip olan Nokia Lumia 820, değiştirilebilir kapak tasarımıyla birlikte geliyor. Değiştirilebilir kapaklar sadece pek çok renk arasından seçim yapmanızı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda telefonun kablosuz şarj edilmesini de mümkün kılıyor. Kapağın altında micro SD hafıza kartı yerleştirebileceğiniz bir alan bulunuyor.

WİNDOWS PHONE 8 DESTEKLİ

Windows Phone 8, kişisel öncelikleri yansıtmak üzere daha kolay ayarlanabilen başlangıç ekranıyla ve en önemli güncellemeleri gerçek zamanlı veren animasyonlu Live Tiles ile daha kişisel bir akıllı telefon deneyimi sunuyor. Windows Phone 8 akıllı telefonlar, Windows 8 tabanlı PCler, tabletler veya Xbox ile içerikleri senkronize edebilme özelliği; dosya, müzik, fotoğraf veya videolara en uygun erişim yolunun seçilebilmesi anlamına geliyor. Daha hızlı ve güvenli tarama yapan Internet Explorer 10'a ve Microsoft Office uygulamalarına sahip Windows Phone 8, işlerinizi halletmek için en kolay yol.

Nokia aynı zamanda kablosuz şarj aksesuarlarını ve bu teknolojiyi beraber kullanacağı bir dizi ortaklığı da eşzamanlı duyurdu. JBL'nin tanıttığı retro tarzda, yüksek kalite sese ve kablosuz şarj istasyonuna sahip JBL PowerUp hoparlörle birlikte Fatboy® Şarj Minderi de şarj sürecini eğlenceli hale getiriyor. Kablosuz şarjı ev ve ofis dışına taşımak isteyen Nokia, bu yönde anlaşmalar imzalıyor. Şirket, Londra Heathrow Havaalanı Clubhouse Lounge salonları ve Coffee Bean & Tea Leaf mağazalarında bazı masalara kablosuz şarj üniteleri koyulması için Virgin Atlantic ile anlaştı.

ERİŞEBİLİRLİK

Nokia Lumia 920'nin renk seçenekleri arasında sarı, kırmızı, gri, beyaz ve siyah bulunuyor. Nokia Lumia 820 ise kırmızı, sarı, gri, mavi, mor, beyaz ve siyah renklerde geliyor. Her iki telefon da pentaband LTE ve HSPA+ varyantlarını destekliyor ve cihazların yılın sonuna doğru belirli pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Nokia, satışlar başladığı zaman her ülkedeki telefon fiyatını ve piyasaya çıkış tarihini duyuracak.