BIST 9.566
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.479,24
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nokia 3 yeni telefonla bomba gibi geliyor

Önümüzdeki ay 3 yeni telefon tanıtacak olan Nokia, diğer akıllı telefonlara rakip olmaya geliyor. HMD Global tanıtılacak olan üç yeni Nokia modeli ile akıllı telefon pazarına damga vurmayı hedefliyor.

Abone ol

HMD Global, ExpectMore etiketiyle birlikte, 5 Aralık Çarşamba günü Dubai‘de bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Şirket burada yapacağı etkinlik ile birlikte 3 yeni Nokia modelinin tanıtılacağı müjdesini de verdi. Bu cihazların ismi şimdilik sır gibi saklanıyor, yayınlanan rapora göre HMD Global bu etkinlikte sırasıyla Nokia 8.1, 7.1 Plus ve mütevazi özellikleriyle ön plana çıkan Nokia 2.1 Plus modeli bizleri karşılayacak.

Kullanıcıların ilgisi HMD Global’in yakın zaman içerisinde tanıtacağı 5 arka kameralı Nokia 9 modelindeyken, teknoloji devinden oldukça konuşulacak bir hamle geldi. Şimdilik HMD Global amiral gemisini ne zaman tanıtacağı bilinmiyor. Ancak yapılan sızıntılara göre  5 arka kameralı amiral gemisi, akıllı telefon pazarında önemli bir rakip haline gelebileceğe benziyor.

Nokia 8.1 özellikleri
Geçtiğimiz ay Geekbench testinde ortaya çıkan 8.1 modeli, Qualcomm’un yeni nesil işlemcilerinden 8 çekirdekli 1.71 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 710‘dan gücünü alacak. Android 9.0 Pie ile çalışacak olan akıllı telefon, 4 GB RAM’e sahip. Ancak tahmin edilenlere göre modelde 6 GB RAM seçeneği de yer alacak.