BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  EKONOMİ

Nobelli ekonomist Google'ı kızdıracak

Bu yıl Nobel Ekonomi Ödülü’nü alan ABD’li ekonomist Robert Schiller, gençlere çalışmak için Google'ı değil Goldman Sachs’ı tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

YALE Üniversitesi öğretim üyesi Profesörü Schiller, ABD’de düzenlenen bir konferansta gençlerin son dönemdeki kariyer tercihlerinin aksi yönünde tavsiyede bulundu.

Bu yılki Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi olan Schiller, finans dünyasına ilgi duyan ve prensip sahibi olmak isteyen gençlerin Google yerine Goldman Sachs’ı tercih etmesi gerektiğini söyledi.

FİNANS PROGRAM YAZMAKTAN DAHA ÖNEMLİ

Schiller, “Finans okuduğunuz zaman, işlerin nasıl gerçekleştiği size öğretiliyor. Her açıdan işleyişe nasıl hakim olacağınızı biliyorsunuz. Bu Google’da işe girmek ve biraz yetenekle program yazmaktan çok daha önemli olmalı” dedi.

Schiller, finansın insan hayatının her noktasına etki ettiğini de söyledi ve şöyle devam etti: “İnsan hayatının devamını sağlayan her şey finanse edilmek zorunda. Tek başınıza hesaplamadan, planlamadan dünya için iyi şeyler yapamazsınız.”

Konferansta genç mezunların Wall Street’te mi yoksa Silikon Vadisi’nde mi kariyere başlamaları gerektiği tartışılıyordu.

GOOGLE EN ÇOK İSTENENLER ARASINDA

Kariyer sitelerinin en çok çalışılmak istenen şirketler araştırmalarında Google, çalışanlarına sunduğu olanaklar, renkli ofisler ve yüksek maaşlar nedeniyle her zaman ilk sıralarda yer alıyor.