BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58

NISSAN JUKE SPECİAL EDİTİON Test Sürüşü

Tıpkı bir motorsiklet gövdesini andıran renkli vites konsolu ve renkli dikişli direksiyondaki ayrıntılar en sevdiğim kısımlar oldu.

Bu defa test etmek için seçtiğim otomobil Nissan Juke oldu. Daha önce dizel kullandığım bu otomobilin bu defa benzinli motorlu performansını görmek istedim.

Otomobilin tasarımına değinmek ne kadar doğru bilmiyorum çünkü fotoğraflarda da göründüğü gibi kendine münhasır, enerjisi dorukta, bindiğiniz an oraya buraya zıplayacakmış gibi yaramaz bir görüntüsü var. Bu hali ile daha çok gençlerin dikkatini çekeceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Juke her yaştan çok geniş bir hayran kitlesine sahip.

Otomobilin içi dışarıdaki gibi rengarenk. Gövde rengi sarı olan otomobilim içindeki sarı detaylar içeride de bolca kullanılmış. Tıpkı bir motorsiklet gövdesini andıran renkli vites konsolu ve renkli dikişli direksiyondaki ayrıntılar en sevdiğim kısımlar oldu. Dokunmatik multimedya ekranın kullanımı kolay ancak biraz basit kalıyor. Otomobil kokpitinde eşyalar için az ama kullanışlı şekilde yerleştirilmiş eşya gözleri var. Özellikle el freni ve vitesin yanında iki bardaklık oldukça işinize yarıyor. Küçük crossover sınıfındaki otomobil önde olduğu kadar arkadaki yolcular içinde yeterli baş ve diz mesafesine sunuyor. Ancak bu yeterlilik çok uzun boylu olursanız biraz sorun olabiliyor.  354 litrelik bagaj hacmi kısa seyahatler için size yeterli alanı da veriyor.

Otomobilim 1.6 benzinli motora ve CVT şanzımana sahip. 117 beygir güç için 6000/dd ka Maksimum torku 158 NM yi ise 4000 D/d da veriyor. Dizel versiyonun yüksek torku sayesindeki seri hızlanma bu versiyonda çok daha zayıf, tabii bunda CVT şanzımanın etkisi de büyük. Özellikle düşük devirlerde biraz yorucu ancak yüksek devirlerde daha iyi performans alabiliyorum. Sert süspansiyonlar sürüş keyfini etkile se de genel anlamda konforlu olduğunu söyleyebilirim. Ciddi bir performans beklemediğiniz sürece şehir içinde eğlenebileceğiniz bir otomobil. Özellikle farklı tasarımından dolayı ki birde canlı bir renk seçerseniz trafikte çok ilgi göreceğiniz kesin. Aynı zamanda ekonomik diyebileceğim ortalama 6.8 litrelik bir değer vardı göstergemde. Otomobilin güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.