BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Nişanı bozdu, öldürüldü

Diyarbakır ve Şırnak 2006'da töre cinayetleri ile de sıkça gündeme geldi. İşte o vakalardan bazıları...

Abone ol

Diyarbakır'da 2006 yılı içerisinde 799 kadının, şiddet gördüğü gerekçesiyle kadın kuruluşlarına başvurduğu bildirildi. Diyarbakır Barosu Kadın Komisyonu Üyesi Avukat Meral Danış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin 2006 yılında da gündemde kalmayı sürdürdüğünü söyledi.

NİŞANI BOZDU, ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır ve Şırnak 2006'da töre cinayetleri ile de sıkça gündeme geldi. Söz konusu iki ildeki töre cinayetleri kamuoyuna şöyle yansıdı: ''Diyarbakır'da 20 Nisan 2006 tarihinde, nişanlısı N.A'nın nişanı bozması üzerine 24 yaşındaki N.Ö, kardeşi M.E.Ö (17) tarafından bıçaklandı. Yaralanan genç kız, kaçmaya çalışırken babası F.Ö tarafından tabancayla vuruldu. Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kız yaşamını yitirdi.

SANDIKTA İŞLENEN TÖRE CİNAYETİ
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 'berdel' usulüyle evlendirilen Gülistan Gümüş, erkek çocuk doğurmadığı ve evini terk ettiği gerekçesiyle eşi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Yaralanarak babasının evine sığınan Gülistan Gümüş, saklandığı sandıkta, uzun namlulu silahla taranarak öldürüldü. Olaydan sonra aralarında Gümüş'ün eşi ve kardeşinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

3 YERİNDEN BIÇAKLANDI
Şırnak'ın Cizre ilçesinde de 5 Temmuz 2006 tarihinde, G.A (30), M.S.S'ye kaçtığı gerekçesiyle, eşi H.A'nın 15 yaşındaki yeğeni S.A tarafından 3 yerinden bıçaklandı. G.A, tedavi gördüğü hastanede 15 gün sonra yaşamını yitirdi. G.A'nın cenazesi, ailesinin sahiplenmemesi nedeniyle kimsesizler mezarlığına defedildi.

POLİS KAPISINDA NÖBET TUTTU
Diyarbakır'da 5 Kasım 2006 tarihinde F.T (25), evini terk ettiği için imam nikahıyla birlikte yaşadığı A.A'nın 15 yaşındaki kardeşi İ.A tarafından tabancayla boynundan ve göğsünden vuruldu. Polis, D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan F.T'nin bir saldırıya uğraması olasılığına karşı başucunda nöbet tuttu. F.T, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce bir gece gizlice hastaneden alınarak ismi açıklanmayan bir sığınma evine teslim edildi.

TELEFONLA KONUŞTUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır'da yılın son cinayeti de 26 Aralık günü işlendi. E.A (16), erkek arkadaşıyla gece telefonla konuştuğu gerekçesiyle erkek kardeşi A.A tarafından kurusıkıdan bozma tabanca ile vurularak öldürüldü.